Warning: is_dir(): open_basedir restriction in effect. File(/home/excapital/domains/excapital.net/public_html/wp-content/plugins/wpdiscuz/themes/default) is not within the allowed path(s): (/www/wwwroot/excapital.net/:/tmp/) in /www/wwwroot/excapital.net/wp-content/plugins/wpdiscuz/forms/wpdFormAttr/Form.php on line 139
تفاوت بروکر و صرافی در ارزهای دیجیتال - اکس کپیتال
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on facebook

تفاوت بروکر و صرافی در ارزهای دیجیتال

تفاوت بروکر و صرافی

دسترسی سریع

امروزه ارزهای دیجیتال  به بخش مهمی در زندگی و امور مالی بسیاری از افراد تبدیل شده اند و اشخاص زیادی علاقمند به سرمایه گذاری در این حوزه هستند. معامله گران بازار ارزهای دیجیتال در بدو شروع فعالیت خود ممکن است دچار سردرگمی شوند و ندانند باید از کجا  چگونه سرمایه گذاری را آغاز کنند. برای شروع معاملات در بازار ارزهای دیجیتال دو راه پیش روی معامله گران قرار دارد، استفاده از صرافی های ارز دیجیتال و یا استفاده از بروکرها. تشخیص و تمایز این دو برای بسیاری از مردم دشوار است و گاهاُ بسیاری از افراد آن ها را با هم ادغام می کنند. اما لازم است بدانید صرافی و بروکر ها کاربرد یکسانی ندارند و با یکدیگر متفاوت اند. در مقاله زیر با ما همراه باشید تا با تفاوت های صرافی و بروکر ها بیشتر آشنا شوید و در هنگام ورود به بازار ارزهای دیجیتال با سردرگمی مواجه نشوید.

بروکر چیست؟

broker

بروکر یا کارگزار به عنوان واسطه ای میان خریدار و فروشنده در معاملات عمل می کند و می تواند یک شخص، گروهی از اشخاص و یا یک شرکت و موسسه باشد. در بازارهای مالی و اقتصادی بروکر سفارش های معاملاتی کاربران خود را از راه های تعیین شده دریافت می کنند و سپس با استفاده از سپرده های کاربر سفارش او را انجام می دهند و کارمزد مشخصی را از او دریافت می کنند و کسب درآمد می کنند.

راه ارتباطی بروکر ها شامل تلفن، اینترنت، فکس و نرم افزارهایی می باشد که برای ارتباط بین بروکرها و مشتریان راه اندازی شده اند. نرم افزارهای بروکر ها علاوه بر دریافت سفارشات خرید و فروش و انجام آن قیمت ها و گزارشات خرید و فروش را نیز به مشتریان اطلاع می دهند.

مشتریان در هنگام ثبت نام در بروکر ها با قبول کردن توافقنامه هایی مسئولیت خرید و فروش را به کارگزاری ها واگذار می کنند و به آن ها اجازه می دهند تا در زمان و شرایط مشخص معاملات مورد نظر را با در نظر گرفتن هزینه های آن انجام دهند. در زمینه ارزهای دیجیتال بروکرها دارایی های مشتریان را توسط یک شبکه معاملاتی گسترده که فرابورس یا OTC معامله می شود.

در کارگزاری ها مشتریان دارایی های خود را در اختیار بروکر قرار می دهند که مبلغ مشخصی از آن در حساب کاربر قفل می شود و امکاناتی مانند لوریج و مارجین در اختیار او قرار می گیرد و می تواند از طریق وثیقه ای که به کارگزاری می دهد به هر بازار مالی دسترسی یابد. با ارائه این امکانات برای کسانی که قصد سرمایه گذاری های کوچک در ارزهای دیجیتال دارند کارگزاری ها بهترین انتخاب هستند.

صرافی چیست؟

exchange

صرافی ها محلی برای داد و ستد انواع دارایی های مالی هستند و در حوزه ارزهای دیجیتال نیز همین کاربرد را دارند. در صرافی های ارز دیجیتال مشتریان بر اساس قیمت های آنی خرید و فروش خود را انجام می دهند و قیمت ها در صرافی بر اساس عرضه و تقاضا تعیین می شود و هر چه تقاضا برای یک ارز بیشتر باشد قیمت بالاتری برای آن تعیین می شود.

در صرافی ها می توان با پرداخت پول فیات ارز دیجیتال خریداری کرد و یا بلعکس. در این صرافی ها همچنین کاربران می توانند ارزهای دیجیتال  خود را با ارزهای دیجیتالی که صرافی پشتیبانی می کند و ارائه می دهد مبادله کنند و به ازای انجام هر تراکنش درصدی از آن به عنوان هزینه تراکنش یا کارمزد پرداخت می شود.

نمونه صرافی ایرانی که می توان مثال زد صرافی اکس کپیتال می باشد.

بررسی تفاوت های بروکرها و صرافی ها

تفاوت بروکر و صرافی

همانطور که در بخش قبلی خواندید بروکرها در قبال وثیقه ای که دریافت می کنند به مشتریان این امکان را می دهند که به هر بازار مالی در سراسر جهان برای معامله دسترسی داشته باشند این در حالی است که در صرافی های ارز دیجیتال کاربران تنها در صورت در دست داشتن یک دارایی می توانند معاملات را شروع کنند. صرافی ها و کارگزاری ها تفاوت های دیگری نیز با یکدیگر دارند که در بخش زیر به توضیح آن ها خواهیم پرداخت.

ثبت نام و احراز هویت

افتتاح حساب در کارگزاری ها امری آسان است و نیاز به دانش خاصی ندارد و با ثبت یک آدرس ایمیل معتبر و تایید آن می توان ثبت نام کرد، اما برای سرمایه گذاری و شرکت در معاملات باید حساب کاربری تایید شود. بروکر ها برای تایید حساب از کاربر چند مدرک تقاضا می شود که ممکن است شامل اسکن کارت ملی و مدارکی مانند قبوض آب و برق و… به منظور راستی  آزمایی آدرس کاربر باشد. برخی از کارگزاری ها ممکن است با توجه به قواعد و قوانین خود مدارک دیگری نیز از مشتریان درخواست کنند و  برخی دیگر نیازی به احراز هویت نداشته باشند.

فرایند احراز هویت در کارگزاری ها به طور میانگین بین ۳۰- ۴۰ دقیقه به طول می انجامد. پس از افتتاح حساب و احراز هویت در کارگزاری ها کاربران می توانند سرمایه گذاری خود را آغاز کنند و در معاملات ارزها شرکت کرده و به خرید و فروش بپردازند.

ثبت نام در صرافی ها همانند کارگزاری ها بسیار آسان است و تنها با ارائه آدرس ایمیل و انتخاب گذرواژه و سپس تایید آن ها می توان در صرافی ها افتتاح حساب کرد. برای سپرده گذاری و شرکت در معاملات ارزی در صرافی ها باید احراز هویت انجام گیرد و تصویری از کاربر با کارت شناسایی معتبر خود به صرافی ارائه شود. احراز هویت در صرافی ها در مقایسه با بروکر ها مدت زمان بیشتری طول می کشند و طی چند ساعت و یا چند روز احراز هویت کاربران تایید می شود.  برخی از صرافی ها با ارائه قوانین مخصوص به خود و بعضی محدودیت ها، نیازی به احراز هویت ندارند و کاربران می توانند پس از ثبت نام سپرده گذاری کرده و در معاملات شرکت کنند.

سپرده گذاری

سرمایه گذاری در صرافی ها به شیوه ای منحصر به فرد انجام می شود. در صرافی ها کاربران نمی توانند ارز فیات را به صورت سپرده نگهداری کنند و باید ابتدا با آن یک ارز دیجیتال مانند تتر یا اتریوم و… خریداری کنند و سپس ارز دیجیتال را به صورت سپرده در صرافی سرمایه گذاری کنند.

خرید ارز دیجیتال در صرافی ها با پرداخت کارمزد همراه است و کاربران به ازای هر تراکنش باید مقدار مشخصی را به عنوان کارمزد پرداخت کنند که این عمل در صورتی که قرار باشد تراکنش های متعددی انجام گیرد مبلغ قابل توجهی خواهد بود. برداشت وجه و سرمایه نیز در صرافی ها به همین صورت است و برای برداشت دارایی به صورت ارز فیات ابتدا باید ارز دیجیتال خود را به ارز فیات تبدیل کنید که مشمول پرداخت کارمزد می شود و حتی پس از تبدیل و واریز به حساب بانکی، برخی بانک ها دریافت پول از صرافی های ارزهای دیجیتال را نمی پذیرند.

در بروکرها سپرده گذاری و برداشت به صورت دلاری و یورویی انجام می گیرد و نیازی به تبدیل ارز فیات به ارز دیجیتال نیست که این امر سپرده گذاری در بروکر ها را بسیار آسان کرده است. شارژ حساب در کارگزاری ها با استفاده از راه های مختلف مانند کیف پول های دیجیتال، کارت های اعتباری و… صورت می گیرد و میتوان در حساب های بروکر انواع ارزهای فیات را به عنوان سپرده نگهداری کرد. سپرده گذاری در بروکر ها بر خلاف صرافی ها هیچ گونه کارمزدی ندارد.

تفاوت میان بروکرها و صرافی ها

معاملات خرید و فروش

در نرم افزارهای بروکر امکانات و قابلیت های گسترده ای در اختیار مشتریان قرار می گیرد که با استفاده از آن ها می توانند سود و زیان های احتمالی را بررسی کنند و از ابزارهای مناسب برای تحلیل استفاده کنند. در پلتفرم بروکرها تعداد محدودی از ارزهای دیجیتال محبوب را به کاربران ارائه می شود و در هر بروکر این ارزها ممکن است متفاوت باشد.

در پلتفرم بروکر ها بین پایین ترین و بالاترین قیمت اختلاف کمی وجود دارد که یکی از نکات مثبت بروکر ها محسوب می شود. در سایر بازارهای مالی ممکن است این اختلاف بسیار بالاتر باشد. از دیگر امکانات پلتفرم های بروکر قابلیت پشتیبانی از چند نمودار همزمان، ارائه قیمت های آنی و افزونه های متنوعی بر روی صفحه است.

برای خرید و فروش در صرافی ها تنها با انتخاب ابزار معاملاتی مورد نظر و انتخاب بخش ترید نمودار قیمت و بازار آن را مشاهده کرد. در پلتفرم صرافی کاربران می تواند سفارشات خرید و فروش خود را ثبت کنند و زمان آن را انتخاب کنند همچنین امکاناتی نظیر سفارش محدود و توقف سفارش در اختیار کاربران قرار گرفته است.  از مزایای انجام معاملات در صرافی ها می توان به ارائه بسیاری از رمز ارزهای متنوع و گوناگون اشاره کرد که پس از تحلیل و بررسی می توان با خرید آن ها به شرکت در معاملات بازار ارزهای دیجیتال پرداخت.

امنیت

مؤلفه امنیت یکی از مهم ترین دغدغه هایی است که افراد در هنگام ورود به بازار ارزهای دیجیتال با آن دست و پنجه نرم می کنند. تاکنون برخی صرافی ها مانند کوکوین و مت گاکس با وجود پروتکل های امنیتی بالا باز هم مورد حمله هکر ها قرار گرفت اند و بخشی از دارایی های خود را از دست داده اند. بسیاری از صرافی های بزرگ مانند بایننس نیز همچنان مورد حملات امنیتی و اطلاعاتی قرار می گیرند و ممکن است همواره در معرض خطر باشند. صرافی های ارز دیجیتال به صورت غیر متمرکز فعالیت دارند و با وجود امنیت پیشرفته اگر دچار حمله هک شوند تحت پوشش بیمه و یا نظارت سازمان خاصی برای جبران دارایی های از دست رفته نیستند که این بزرگترین تفاوت بین صرافی ها و بروکر ها است.

بروکر ها فعالیتی قانونی و تحت نظارت دارند و برای حسابرسی ها از مجموعه هایی مانند SEC یا FCA استفاده می کنند و دستورالعمل های امنیتی خاصی را در اختیار مشتریان قرار می دهند.

جمع بندی

سرمایه گذاری یکی از مهم ترین دغدغه های افراد است. هر شخصی دوست دارد که دارایی های خود را به بیش از آنچه که هست افزایش دهد و یکی از راه های آن سرمایه گذاری است. سرمایه گذاری در ارزهای دیجیتال یکی از انواع سرمایه گذاری است و اینکه شخص بداند کجا سرمایه گذاری کند تا به هدف خود برسد نیز مهم است. در نوشتار فوق تفاوت های بین بروکرها و صرافی ها مورد بررسی قرار گرفت و مزایا و معایب هر یک بیان شد که مطالعه آن می تواند راهنمای خوبی برای یک سرمایه گذاری آگاهانه باشد.

 

جدیدترین اخبار
دیدگاه خود را با تحلیلگران دیگر به اشتراک بگذارید
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده تمامی نظرات