متاورس فناوری است که در سال ها پیش از آن نام برده می شد اما به دلیل کمبود ابزارها و امکانات تحقق نیافته بود. طی چندین سال اخیر، با پیشرفت تکنولوژی و فناوری های مربوط به متاورس، زیرساخت های مناسب تری برای فعالیت آن و ایجاد جهان های دیجیتالی به وجود آمد.
در سال گذشته متاورس پیشرفت بسیار بزرگی را تجربه کرد و با ادغام با بازی های بلاک چین و تغییر نام فیسبوک به متا در بین افراد شناخته شده تر شد. روند پیشرفت متاورس طولانی است و به زمان و زیرساخت های پیشرفته ای نیاز دارد.
یکی از مهمترین موضوعات در متاورس تأمین این ابزارها و زیرساخت ها است که توسط شرکت و نهادهای متعددی ساخته می شود و شرکت های مختلفی در سراسر جهان وجود دارند که هریک در این راستا همکاری می کنند. در این مقاله در اکس کپیتال قصد داریم تا به معرفی برترین شرکت هایی که در زمینه متاورس فعالیت دارند بپردازیم پس با ما همراه باشید.
کدام شرکت ها در زمینه متاورس عملکرد بهتری دارند؟
زندگی در جهان مجازی روز به روز دست یافتنی تر شده و توسعه می یابد. بازی های متاورسی متنوع، محتواها، ارزهای دیجیتال، پلتفرم های متعدد همگی در دنیای متاورس نقشی بر عهده دارند و به نحوی راهی برای ورود افراد به این حوزه را ایجاد می کنند. با پیشرفت و گسترش اینترنت نسل سوم یا web 3.0 و مشارکت شرکت های بزرگی همچون فیسبوک (متا) و گوگل زندگی در یک جهان مجازی را برای تمامی افراد ملموس و قابل پذیرش تر می کند.
برای مثال شرکت گوگل در حال کار بر روی پروژه ای است که با استفاده از واقعیت افزوده و سایر ابزارها تعامل بین دنیای دیجیتال و واقعی را بهبود بخشد و بر روی متاورس تمرکز دارد. شرکت فیسبوک نیز پس از تغییر نام تجاری خود به متا، اعلام کرد که قصد تمرکز بر روی متاورس را دارد و در این راستا ارز دیجیتال خود به نام لیبرا یا دییم را راه اندازی و به بازار رمز ارزها عرضه کرد.
مایکروسافت نیز یکی دیگر از شرکت های علاقمند به حوزه متاورس است که قصد دارد بخشی از فعالیت خود را به متاورس انتقال داده و با تاسیس محیط های کاری و دفترهای مجازی چشم انداز نوین شغلی را نشان دهد.
از دیگر شرکت های فعال در حوزه متاورس Epic games می باشد که در زمینه فراهم سازی تکنولوژی مورد نیاز متاورس و ایجاد تجربه های کاربری پایه برای بازیکنان فعالیت دارد و به توسعه دهندگان کمک می کند تا دارایی های سه بعدی خود را در متاورس بسازند.
شرکت بعدی که در کشور چین قرار دارد Tencent است که یکی از ارائه دهندگان خدمات پیام رسانی و بازی های ویدیویی است که قصد دارد بازی های متاورسی را ساخته و در اختیار بازیکنان قرار دهد.
چرا شرکت ها علاقمند ورود به متاورس هستند؟
گوگل، متا، Tencet و بسیاری از شرکت های دیگر که از آنها نام برده شد از پروژه های دیگری که به نحوی با متاورس در ارتباط هستند پشتیبانی می کنند و برای توسعه این پروژه ها قصد دارند تا آن را با متاورس ترکیب نمایند. با توجه به موفقیتی که سایر پروژه های متاورس تاکنون داشته اند می توان پیش بینی کرد نتیجه ادغام متاورس با فناوری های کنونی موفقیت زیادی را تجربه خواهد کرد که برای ذینفعان آن سودمند خواهد بود.
فیسبوک (متا) و ورود آن به متاورس
در سال ۲۰۲۱ مدیر عامل شرکت فیسبوک، مارک زاکربرگ تصمیم گرفت تا نام این شرکت را از فیسبوک به متا تغییر دهد و پروژه هایی را که توسط متا در متاورس آغاز به کار خواهند کرد را اعلام نمود. پروژه های محبوبی چون اینستاگرام، واتساپ، فیسبوک و Oculus VR همگی زیر مجموعه این شرکت هستند.
از سری پروژه های متا در متاورس که تاکنون ارائه شده اند می توان پروژه Cambria که یک هدست VR است، بازار Horizon که بستری برای خرید و فروش دارایی های دیجیتال است و پیام رسان VR که مهمترین وسیله ارتباط و تعامل افراد در متاورس است را نام برد. این پروژه ها در آینده گسترش و توسعه خواهند یافت و پروژه های دیگری نیز آغاز به کار خواهند کرد.
گوگل در متاورس چه نقشی خواهد داشت؟
شرکت گوگل در حال حاضر با ارائه عینک های VR خود گام هایی به سوی متاورس برداشته است و در زمینه واقعیت افزوده تا حدی تجربه کسب کرده است. این عینک ها ابزاری برای ارتباط با متاورس و ورود به جهانی مجازی هستند. در نوامبر سال ۲۰۲۱ شرکت گوگل بخشی را به نام دپارتمان های واقعیت مجازی و واقعیت افزوده را راه اندازی کرد.
هدف اصلی این شرکت در حال حاضر ایجاد ارتباط بین افراد با دنیای دیجیتال از طریق آواتارهای مجازی است اما تاکنون گوگل هیچ اخباری مبنی بر طرح های آتی خود در زمینه متاورس اعلام نکرده است اما ظاهراً در آینده به یکی از شرکت های بزرگ در دنیای متاورس تبدیل خواهد شد.
مایکروسافت در متاورس چگونه خواهد بود؟
مایکروسافت در سال ۲۰۲۲ در نظر دارد تا پروژه خود را که Mesh نام دارد منتشر نماید. این نرم افزار بر روی دستگاه های مخصوص قابل نصب است و با استفاده از هدست های VR می توان به آن دسترسی یافت. در نرم افزار مش افراد می توانند پس از ایجاد یک آواتار که نشان دهنده هویت آنها در فضای مجازی است به نقاط مختلف دسترسی داشته و شرکت ها نیز می توانند با ایجاد دفترهای کار در این نرم افزار یک محیط کاری مجازی را ساخته و در آن فعالیت کنند و با کارکنان در ارتباط باشند.
Tencent و جهان مجازی متاورس
شرکت Tencent یکی از برترین و بزرگترین پلتفرم های ارائه و فروش بازی های ویدیویی است که پروژه هایی مانند وی چت (Wechat) و Tencent QQ را در کارنامه درخشان خود دارد. این شرکت در نظر دارد تا با توسعه سخت افزارها و زیرساخت های خود بازی های Play to earn بسیاری را در متاورس ارائه دهد و جایگاه خود را در متاورس بیش از این تثبیت نماید.
Epic games و متاورس
شرکت Epic games ارائه دهنده بازی فورتنایت، یکی از محبوب ترین بازی های ویدیویی در بین افراد است که هم اکنون نیز توانسته در متاورس موفقیت چشمگیری داشته باشد. این بازی ویدیویی با میلیون ها کاربر از سراسر جهان قصد دارد تا با ارائه ابزارهای پیشرفته تری مانند عینک های سه بعدی و هدست های VR محتوای تکامل یافته تری را در متاورس منتشر نماید و این پروژه را گسترش دهد.
نتیجه گیری
متاورس فناوری جذاب و پیچیده ای است که در سال های اخیر مورد توجه بسیاری از افراد و شرکت ها قرار گرفته است. بسیاری از شرکت ها در دنیای واقعی قصد ورود به این عرصه را دارند و بسیاری دیگر از آنها از پیش به متاورس وارد شده اند و در حال گسترش برنامه های خود در این محیط هستند. تاکنون شرکت هایی مانند فیسبوک، گوگل، اپیک گیمز و… وارد این شبکه شده اند و توانسته اند موفقیت چشم گیری را تجربه نمایند و به پیشگامان این عرصه تبدیل شوند.