امروزه سرمایه گذاری در بازارهای مالی به بخشی جدایی ناپذیر از زندگی افراد تبدیل شده است. سرمایه گذاری یکی از راه های افزایش سرمایه است که در صورت عملکرد درست ممکن است سودی چندین برابر سرمایه اولیه را برای سرمایه گذار به همراه داشته باشد. بازار ارزهای دیجیتال یکی از بازارهای مالی سودمند است که در سال های اخیر طرفداران بسیاری را به خود جذب کرده است و می توان به آن به عنوان یکی از راه های کسب درامد نگاه کرد. سرمایه گذاری در بازار ارزهای دیجیتال همانند سایر بازارهای مالی روش های مختلفی دارد که سود مرکب یکی از آنهاست. در ادامه با ما همراه باشید تا با مفهوم سود مرکب و نحوه محاسبه آن بیشتر آشنا شوید.
سود مرکب چیست؟
سود مرکب یکی از راه های سرمایه گذاری در بازارهای مالی است که به سبب سوددهی مناسب در بین معامله گران و سرمایه گذاران از محبوبیت بالایی برخوردار است. سود مرکب در واقع سود مضاعفی است که علاوه بر اصل سرمایه، به سود حاصل از آنها نیز تعلق می گیرد و به عبارت دیگر از سود، سود حاصل می شود.
تفاوت این سود با سود ساده در این است که در سود ساده، سود دریافتی مجددا سرمایه گذاری نمی شود و سودی که سرمایه گذار دریافت می کند تنها سود سرمایه گذاری اولیه است. اما در سود مرکب که در غالبا در سرمایه گذاری بلند مدت وجود دارد سود سرمایه اولیه مجددا سرمایه گذاری خواهد شد و با مرکب کردن سود مضاعف به سرمایه گذار تعلق می گیرد و سود حاصل از دوره های قبل نیز به به آن اضافه می شود.
به احتمال زیاد از تعریف سود مرکب به اهمیت زمان در سرمایه گذاری و سود مرکب پی برده اید. در حقیقت هر چه زمان بیشتری را برای سرمایه گذاری خود انتخاب کنید سود بیشتری نیز کسب خواهید کرد و سرمایه اولیه تان رشد بیشتری خواهد داشت. دلیل این امر نحوه کارکرد سود مرکب و تاثیر زمان بر آن است که با گذشت زمان به صورت نمایی رشد خواهد کرد.
اهمیت سود مرکب
استفاده از سود مرکب گرچه در ابتدا بهره چشمگیری برای شما نداشته باشد اما استفاده از آن در طولانی مدت و تکرار این چرخه می تواند باعث رشد بیشتر سرمایه شما شود. البته نکته ای که باید به ان توجه داشته باشید این است که شما در صورتی می توانید از این روش استفاده کنید که درآمدی پایدار داشته باشید و برای سرمایه گذاری انجام شده صبر و حوصله به خرج دهید.
نحوه به دست آوردن سود مرکب
شاید بخواهید بدانید سود مرکب چگونه کار می کند و نحوه عملکرد آن به چه صورت است. برای محاسبه مقدار سود مرکب می توان از فرمول زیر استفاده کرد:
که در آن P مبلغ سپرده سرمایه گذاری شده در حال حاضر، i درصد اسمی نرخ بهره سالیانه سپرده و n تعداد دوره هایی که سود دریافت شده می باشد. به عبارتی دیگر سود مرکب یا مضاعف با مجموع مبلغ سپرده و سود آن در پایان دوره زمانی تعیین شده منهای مبلغ سپرده در حال حاضر شده برابر است.
در این فرمول هرچه مقدار n بزرگتر باشد و دوره دریافت بهره بیشتر شود سود مرکب نیز بیشتر خواهد بود. برای درک بهتر این موضوع فرض کنید که زمان دریافت بهره سرمایه گذاری خود را از هر دو ماه یک بار به شش ماه یکبار افزایش دهید، در این صورت مقدار n افزایش یافته و به دنبال آن مقدار سود مرکب بیشتر می شود.
در صورتی که بخواهیم اصل پول را از مبلغ سود جدا کنیم باید از فرمول زیر برای محاسبه آن استفاده کرد.
در این فرمول A مقدار بهره ای است که از روش سود مرکب به دست می آید یا به عبارتی میزان دارایی کل به همراه سود کسب شده است. P کل دارایی است که در ابتدا سرمایه گذاری می شود و r نرخ سوددهی سرمایه گذاری است. مقدار n نیز تعداد دفعات مرکب شدن سود و nt مقدار زمانی است که قصد سرمایه گذاری دارید.
نکات کلیدی برای استفاده از کسب سود
در سرمایه گذاری با استفاده از روش سود مرکب رعایت برخی نکات الزامی است. این نکات عبارتند از:
- سرمایه گذاری جزئی و پله به پله: به یاد داشته باشید هیچگاه تمام سرمایه خود را به صورت یکجا سرمایه گذاری نکنید و تنها بخشی از آن را برای سرمایه گذاری اختصاص دهید. این مقدار را با توجه به ریسک پذیری خود می توانید بین ۲۰ الی ۳۰ درصد یا کمتر و بیشتر در نظر بگیرید.
- سرمایه گذاری درست: بازار ارزهای دیجیتال دائما در نوسان است و تمامی رمز ارزهای آن سودمند نیستند به همین علت پیش از سرمایه گذاری درباره پیشینه و عملکرد نماد معاملاتی مورد نظر تحقیق کنید.
- سرمایه گذاری با سرمایه موجود: به یاد داشته باشید برای سرمایه گذاری به صورت سود مرکب از قرض گرفتن و یا وام اجتناب کنید و تنها با بخشی از سرمایه موجود خود سرمایه گذاری کنید.
عالی بود مرسی که راهنمایی میکنید