ارزهای دیجیتال دارایی های الکترونیکی هستند که در بازار خاص خود معامله می شوند و لازمه فعالیت در این بازار، آشنایی با آن است. ممکن است شما نیز پس از شناخت ارزهای دیجیتال علاقمند به شرکت در معاملات آن ها شده باشید اما در هنگام ورود با اصطلاحاتی روبرو شوید که تاکنون آن ها را نشنیده اید و معنای آن ها را درک نکنید. برای ترید ارزهای دیجیتال و شرکت در معاملات آن ها شناخت این اصطلاحات ضروری است به همین دلیل در این مطلب به توضیح و تفسیر برخی از این اصطلاحات ترید پرداخته ایم. با ما همراه باشید.
Indicators
اندیکاتورها ابزاری برای تحلیل قیمت ارزهای هستند که به صورت پیش فرض در نمودارهای تحلیلی قرار ندارند و معامله گران با خواست خود می توانند اندیکاتورهای مختلفی را به نمودارها اضافه کنند.
نمودارهای کندل استیک
Candlestick charts یا نمودارهای شمعی، نمودارهایی هستند که نوسانات قیمت و لحظه ای در بازار را نشان می دهند. تریدر ها می توانند به کمک این ابزار نوسانات قیمت یک دارایی را در زمان های متفاوت مشاهده کنند.
Trend line
ترندلاین به معنی خط روند است و به منظور شناسایی سطوح حمایت و مقاومت مورد استفاده قرار می گیرد. این خطوط با اتصال دره ها یا قله ها یه یکدیگر ساخته می شوند. با ترسیم این خطوط در امتداد روند تغییرات یک ارز یا دارایی تریدر می تواند متوجه شود که نقاط حمایت و مقاومت در کجا قرار دارند و می تواند خرید یا فروش بهتری داشت.
Sideways trends
خط های روند ثابت معاملات و قیمت یک ارز را در یک کانال ثابت قرار می دهند و نه روند صعودی دارند و نه نزولی.
Down Trend
خط روند نزولی همان طور که از نامش پیداست جریان نزولی قیمت یک ارز یا دارایی را نشان می دهد. هنگامی که سقف و کف قیمتی پایین تر به وجود بیاید از خط روند نزولی استفاده می شود.
Up Trend
خط روند صعودی عملکردی برخلاف Down trend دارد و روند صعودی یک ارز را نشان می دهد. Up trend ها در واقع نشان دهنده ایجاد سقف و کف های بالاتر از قیمت هستند.
سطح حمایت
خطوط حمایت هنگامی صورت می گیرند که سطح قیمت یک ارز توسط خریداران پشتیبانی می شود و از آن سطح پایین تر نمی آید. در این سطح سرمایه گذاران در حال خرید آن ارز هستند و از افت قیمت جلوگیری می کنند.
سطح مقاومت
در سطح مقاومت قیمت یک ارز از یک مقدار مشخص بالاتر تمی رود و عملکردی برعکس سطح حمایت دارد. هنگامی که یکی از خطوط حمایت یا مقاومت شکسته شوند به یکدیگر تبدیل می شوند.
Break out
Break out یا شکست به بیرون به منظور تشریح تغییرات قیمت یک ارز زمانی که در برابر سطوح حمایت و مقاومت قرار می گیرد به کار می رود و در واقع زمانی اتفاق می افتد که خطوط حمایت و مقاومت شکسته شوند.
Fake break
شکستن های غیر واقعی سطح های حمایت و مقاومت فیک بریک (Fake break) نامیده می شود و تریدر ها در معاملات خود باید دقت بسیاری به خرج دهند تا در تله فیک بریک ها نیافتند
Price action
پرایس اکشن استراتژی معامله گری است که در آن تنها نمودارهای قیمت ارزها مورد تحلیل قرار می گیرد و سایر اندیکاتور ها نقشی ندارند.
Pivot
بیشترین (Max) و کمترین (Min) قیمت را در چارت قیمت با نقاط پیوت نشان می دهند. تریدرها برای شناسایی پیوت ها، تحرکات بازار را در نظر می گیرند و در واقع نقاط پیوت بازگشت قیمت دارایی های مختلف را نشان می دهند و انواع گوناگونی دارند.
Pivot major
شناسایی صحیح نقاط پیوت ماژور به کسب سود برای تریدر ها منجر می شود. پیوت ماژورها سطح های کلیدی بازگشت را در بازار نشان می دهند و غالبا خلاف جهت هستند. به این معنی که در هنگام بازار نزولی جهت نقاط پیوت صعودی است و به هنگام بازار صعودی جهت نقاط نزولی است.
Pivot minor
تغییرات بسیار کم در بازگشت قیمت با پیوت مینور نشان داده می شود. این نقطه بر خلاف پیوت ماژور است و در صورتی به کار می رود که تغییرات قیمت بسیار ناچیز باشند.
Price channel
پرایس چنل یا کانال قیمت زمانی ایجاد می شوند که قیمت ارز دیجیتال میان دو خط موازی در نوسان باشد که می توان با آگاهی از آن نتایج سودمندی کسب کرد.
Time frame
تایم فریم ها یا قالب های زمانی به نقاطی گفته می شود که توسط تریدر تعیین می شوند و برای ورود و خروج به بازار ارزها به کار می روند. قالب های زمانی مدت های متفاوتی دارند و هر تریدر بسته به معاملات خود آن ها را تعیین می کند.
MA یا میانگین متحرک
میانگین متحرک به منظور شناسایی خط روند و تعیین سطوح حمایت و مقاومت به کار برده می شود و در دو حالت ساده (SMA) و نمایی (EMA) مشخص می شود. هنگامی که میانگین متحرک و نمودار قیمت با یکدیگر برخورد کنند برای تریدرها فرصت مناسبی برای تحلیل تکنیکال به وجود می آید.
Ichimoku cloud
ابر ایچی موکو اندیکاتور های مختلف را در یک نمودار واحد با یکدیگر ترکیب می کند و برای پیش بینی سطوح حمایت و مقاومت مورد استفاده قرار می گیرد. علاوه بر این از ابر ایچی موکو برای تعیین حرکت بازار و ترند لاین ها نیز استفاده می شود.
RSI
RSI مخفف Relative Strength Index و به معنی شاخص قدرت نسبی است که یک فرمول ریاضی برای مشخص کردن قدرت و سرعت تحرک قیمت در بازار ارزها است. با استفاده از این فرمول می توان جریانات قیمت یک ارز را با تحرکات قیمت آن در گذشته مورد قیاس قرار داد و ارزش واقعی یک ارز را تشخیص داد.
Stop loss
Stop loss به معنی تعیین حد ضرر برای یک سرمایه گذاری است. در این روش ریسک از دست دادن دارایی کاهش می یابد و از ضرر بیش از حد جلوگیری می شود.
Target Profit
Target Profit حد سود در یک سرمایه گذاری را نشان می دهد که توسط تریدر مشخص می شود و هنگامی که دارایی خریداری شده به حد سود تعیین شده رسید معامله به صورت اتوماتیک بسته شده و به فروش می رسد.
Free risk
در Free risk تریدرها حد ضرر خود را در نقطه ورود معاملات قرار می دهند که با این کار حد ضرر آن ها صفر محاسبه می شود. با این روش ریسک معاملات کاهش می یابد و خطرات معامله قابل کنترل هستند.
Trading range
این حالت به وضعیتی از بازار اشاره دارد که در یک زمان مشخص بین دو سطح حرکت کند و زمان آن متفاوت است. در این روندها سقف و کف قیمت ها تغییری نمی کنند و در یک سطح قرار داده می شوند.