Warning: is_dir(): open_basedir restriction in effect. File(/home/excapital/domains/excapital.net/public_html/wp-content/plugins/wpdiscuz/themes/default) is not within the allowed path(s): (/www/wwwroot/excapital.net/:/tmp/) in /www/wwwroot/excapital.net/wp-content/plugins/wpdiscuz/forms/wpdFormAttr/Form.php on line 139
آموزش اندیکاتور مکدی (MACD) و نحوه استفاده از آن - اکس کپیتال
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on facebook

آموزش اندیکاتور مکدی (MACD) و نحوه استفاده از آن

اندیکاتور MACD

دسترسی سریع

یکی از سوالات متداول سرمایه گذاران و معامله گران بازارهای مالی این است که اندیکاتور مکدی چیست؟ تحلیل تکنیکال، علم بررسی داده ها و نمودارهای قیمت با استفاده از ابزارها و اندیکاتورهای مختلف است. یکی از اندیکاتورهای مشهور و پرطرفدار تحلیل تکنیکال مکدی یا MACD است که عضوی از خانواده روندیاب هاست و توانایی تشخیص  مومنتوم را دارد. در این مقاله با اکس کپیتال همراه باشید تا با اندیکاتور مکدی و نحوه عملکرد آن در بازارهای مالی از جمله بازار ارزهای دیجیتال آشنا شوید.

اندیکاتور مکدی (MACD) چیست؟

اندیکاتور مکدی

اندیکاتور مکدی یا MACD که مخفف Moving Average Convergence Divergence است، یکی از اسیلاتورهای کاربردی و اصلی در بین تحلیلگران تحلیل تکنیکال است که شامل سه میانگین متحرک می باشد و معامله گران می توانند با استفاده از‌ آن جهت گیری، قدرت و شتاب روند را در بازارهای مالی تشخیص دهند.

اندیکاتور مکدی یک نوسانگر مومنتوم است که میانگین های متحرک نشان دهنده روند را شناسایی می کند. میانگین های متحرک به کار رفته در مکدی به ترتیب میانگین های متحرک ۹، ۱۲ و ۲۶ روزه هستند. مقدار مکدی از تفریق میانگین متحرک نمایی یا EMA ۲۶ دوره ای از میانگین متحرک نمایی ۱۲ دوره ای به صورت خطی به دست می آید و پس از رسم یک میانگین متحرک نمایی ۹ روزه به نام خط سیگنال بر روی خط مکدی به عنوان محرک سیگنال خرید و فروش به کار برده می شود.

میانگین متحرک قیمت بسته شده را در دوره زمانی مشخصی اندازه گیری می کند و با افزوده شدن روزهای جدید میانگین  متحرک نیز به روز رسانی می شود. با وجود اینکه مکدی یه اسیلاتور است، اما اغلب در تشخیص وضعیت اشباع خرید و فروش به کار نمی رود.

تحلیل این اندیکاتور روش های مختلفی دارد که برخی از آنها عبارتند از: متقاطع، واگرایی و اوج/فرود مداوم. که در ادامه بیشتر به آنها خواهیم پرداخت.

تاریخچه مکدی

اندیکاتور  MACD که میانگین متحرک همگرایی- واگرایی نیز نامیده می شود، در سال ۱۹۷۰ توسط فیزیکدان آمریکایی جرالد اپل به منظور تشخیص تغییرات شتاب، قدرت و جهت روند در بازار سهام معرفی شد.

عناصر و اجزای اندیکاتور MACD

عناصر و اجزای مکدی

به طور کلی اندیکاتور مکدی از دو خط مکدی و سیگنال و یک هیستوگرام تشکیل می شود. خط مکدی، بخش اصلی این اندیکاتور است که نشان دهنده تفاوت میان متوسط متحرک نمایی با دوره های ۱۲ و ۲۶ روزه است. خط سیگنال، یک میانگین نمایی با دوره ۹ روزه است که بر اساس داده های خروجی خط مکدی مشخص می شود.

بخش دیگر از اندیکاتور MACD هیستوگرام است که از تفریق خط سیگنال و خط مکدی به دست می آید و اختلاف بین آن دو است.

نحوه محاسبه اندیکاتور مکدی

فرمول به دست آوردن اندیکاتور مکدی به صورت MACD=(12-Period EMA)-(12-Period EMA) است. در این فرمول هر چه EMA کوتاه تر باشد، همگرایی رو به جلو خواهد بود و از EMA بلندتر فاصله گرفته و نسبت به آن واگرایی خواهد یافت که نوسانات MACD را به نزدیک صفر می رساند.

EMA در واقع نوعی میانگین متحرک است که دارای وزن و اهمیت بالایی در آخرین نقاط داده است و نوع دیگر آن میانگین متحرک نمایی وزن دار نامیده می شود که در مقابل تغییرات واکنش بیشتری نشان می دهد. البته نوع دیگری از این میانگین که ساده ترین آن نیز هست SMA نام دارد و وزن یکسانی را ارائه می دهد.

تفسیر اندیکاتور مکدی

تفسیر مکدی

در بخش های قبل به هدف از استفاده اندیکاتور مکدی اشاره شد و گفتیم که هدف اصلی این اسیلاتور یافتن همگرایی ها و واگرایی های بین میانگین های متحرک است. همگرایی زمانی اتفاق می افتد که میانگین های متحرک به سمت یکدیگر حرکت نمایند و واگرایی نیز وضعیتی است که در آن میانگین های متحرک در حال فاصله گرفتن از یکدیگر هستند. روند حرکت میانگین متحرک ۱۲ روزه که مسئولیت حرکات مکدی را بر عهده دارد سریعتر است در حالی که میانگین متحرک ۲۶ دوره ای حرکتی کندتر نسبت به تغییرات قیمت دارد.

موقعیت میانگین های کند و تند نسبت به هم می تواند جهت روند را نشان دهد. از طرفی تفاوت و اختلاف بین این دو نشان دهنده تغییرات قیمت خواهد بود. بررسی خط سیگنال نسبت به خط مکدی می تواند به تشخیص روند رشد مکدی و سرعت و شتاب بازار کمک کند. همچنین هیستوگرام که از اختلاف خط مکدی و خط سیگنال به دست می آید شتاب و رشد را به صورت نموداری نشان می دهد.

کاربردهای اندیکاتور مکدی در ترید

کاربرد مکدی در ترید

میانگین های متحرک در مکدی اصولاً تغییراتی که اخیرا رخ داده را مشخص می کنند. این میانگین ها در مقایسه با مووینگ اوریج های با طول مختلف، روند تغییرات قیمت به وسیله اندیکاتور MACD اندازه گیری می شود و می توان با استفاده از آن نقاط ورود و خروج مناسب را شناسایی کرد. در این بخش به سه روش استفاده از این اندیکاتور خواهیم پرداخت.

تقاطع خط سیگنال و خط مکدی

خطوط مکدی و سیگنال دو عنصر اصلی تشکیل دهنده اندیکاتور MACD هستند. هنگامی که این دو خط از یکدیگر فاصله بگیرند به معنای افزایش قدرت روند و مومنتوم است اما هنگامی که این دو خط مکدی به یکدیگر نزدیک شوند نشان دهنده کاهش قدرت روند و کمتر شدن مومنتوم است.

زمانی که خط مکدی خط سیگنال را به سمت بالا قطع کند تقاطع صعودی رخ خواهد داد که برای معامله گران یک سیگنال خرید است اما وقتی که خط مکدی خط سیگنال را رو به پایین قطع کند تقاطع نزولی است و یک سیگنال فروش محسوب می شود.

کاربرد مکدی در ترید

تقاطع خط مبنا

اگر خط مکدی از محور صفر افقی بگذرد تقاطع خط مبنا رخ می دهد. این تقاطع هنگامی به وجود می آید که هیچ تفاوتی میان میانگین متحرک تند و کند نباشد. اگر خط مکدی به بالای خط مبنا حرکت نماید و وارد ناحیه مثبت شود تقاطع صعودی و اگر مکدی به زیر خط مبنا حرکت کند و منفی شود تقاطع نزولی خواهد بود.

تقاطع خط مبنا ممکن است چندین روز یا چندین ماه به طول بیانجامد. در صورتی که خط مکدی از سطح صفر عبور و به سمت بالا حرکت کند سیگنال خرید و اگر به سمت پایین حرکت کند سیگنال فروش در نظر گرفته می شود.

واگرایی بین قیمت و MACD

زمانی که روند حرکت قیمت بر خلاف اندیکاتور MACD  باشد، واگرایی بین قیمت و اندیکاتور MACD اتفاق می افتد. این واگرایی به دو دسته عادی و مخفی تقسیم می شود که هر یک از شامل روند مثبت و منفی هستند.

واگرایی های عادی (RD) غالباً معکوس شدن روند را نشان می دهند. زمانی که سقف جدیدی از قیمت رخ دهد اما اندیکاتور MACD نتواند آن را ثبت کند و سقف پایین تری بسازد، واگرایی عادی منفی در انتهای روند صعودی اتفاق می افتد که نشان دهنده کاهش فشار خرید است.

واگرایی عادی مثبت در انتهای روند نزولی و زمانی تشکیل می شود که کف قیمت جدیدی مشاهده شود اما اندیکاتور نتواند آن را ثبت کند و کف بالاتری ایجاد کند. این نوع واگرایی کاهش فشار فروش را نشان می دهد.

در مقابل واگرایی های عادی، واگرایی های مخفی (HD) قرار دارند که ادامه روند را نشان می دهند. وقتی که قیمت سقف پایین تری را نسبت به سقف قبلی نشان دهد ولی MACD سقف بالاتری را ثبت نماید واگرایی مخفی منفی تشکیل می شود اما زمانی که قیمت کف بالاتری را نسبت به کف قیمت قبلی ایجاد کند ولی اندیکاتور مکدی کف پایین تری ثبت کند واگرایی مخفی مثبت رخ می دهد.

سیگنال های کاذب مکدی

سیگنال کاذب مکدی

مکدی نیز مانند تمام اندیکاتورهای تحلیل و پیش بینی می تواند سیگنال های اشتباه بدهد که در این وضعیت مدیریت سرمایه و اعمال فیلترهای مشخص برای ورود به معامله و استراتژی معاملاتی مفید خواهند بود. توجه داشته باشید که اندیکاتور مکدی به تنهایی پاسخگوی نیازها و انتظارات شما از تحلیل تکنیکال نخواهد بود و باید ابزارها و اندیکاتور های دیگر را نیز ترکیب کرده و مورد استفاده قرار دهید. اضافه کردن فیلتر ها و تأییدیه های بیشتر به استراتژی معاملاتی شما می تواند تا حد زیادی سیگنال های کاذب را کاهش دهد.

سخن پایانی

اندیکاتور MACD یکی از شناخته شده ترین اندیکاتورهای تحلیل تکنیکال است که در عین سادگی، امکان تشخیص سریع جهت روند، قدرت و سرعت آن را در زمان کوتاه برای تحلیلگران فراهم می سازد همانطور که گفته شد این اندیکاتور ممکن است در عین کاربردی بودن، بعضی مواقع سیگنال های کاذب در اختیار معامله گر قرار دهد، از این رو  بهتر است در کنار آن ابزارهای تحلیلی دیگر نیز مورد استفاده قرار گیرند.

جدیدترین اخبار
دیدگاه خود را با تحلیلگران دیگر به اشتراک بگذارید
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده تمامی نظرات