Yield Farming یا مزارع کشت سود یکی از راه های کسب درآمد در ارزهای دیجیتال به ویژه حوزه دیفای است. این کار که با وام دهی به سایر افراد انجام می گیرد راهی مناسب برای کسب درآمد منفعل از کریپتو کارنسی ها است. NFT فارمینگ نوع خاصی از ارزهای دیجیتال هستند که مانند سایر کریپتوکارنسی ها می توان آنها را نیز استیک کرد و یا در مزارع کشت سود آنها را سپرده گذاری کرد. در ادامه با اکس کپیتال همراه باشید تا NFT فارمینگ و مزایا و معایب آن را بهتر بشناسید.
NFT فارمینگ چیست؟
کشت NFT مفهومی است که ممکن است برای بسیاری از افراد ناآشنا باشد. NFT ها توکن های غیر مثلی هستند که قابلیت تعویض با یکدیگر را ندارند و هر NFT ارزش متفاوتی نسبت به سایر توکن های غیرمثلی دارد. کسب درآمد از این توکن ها با سایر ارزهای دیجیتال اندکی متفاوت است، NFT ها را می توان خرید و فروش کرد و یا در صورت عدم تمایل به فروش آنها را استیکینگ یا فارمینگ کرد.
فارمینگ NFT به معنای سپرده گذاری NFT ها برای دریافت سود و پاداش به صورت توکن های مثلی است. این مفهوم که شباهت بسیاری به خدمات وام دهی دیفای دارد، باعث نزدیکی حوزه NFT ها و دیفای با یکدیگر می شود. در واقع با این کار بجای سپرده گذاری توکن های مثلی، NFT ها سپرده گذاری می شوند و یا به عنوان پاداش داده می شوند.
نحوه کار NFT فارمینگ به چه صورت است؟
NFT ها بر روی بلاک چین های مختلفی ساخته شده و فعالیت دارند. این توکن ها که از استانداردهای معینی پیروی می کنند در برنامه های مختلفی قابل استفاده هستند و آنها را می توان در سیستم های مختلفی به کار برد. برای کشت NFT ابتدا باید یک کیف پول رمزنگاری شده تهیه کنید. کیف پول پیشنهادی ما متامسک است که میزبان توکن های بسیاری است و با اتریوم، بایننس اسمارت چین و پالی گان که سه بلاک چین رایج برای ساخت توکن هستند سازگاری دارد.
برای NFT فارمینگ باید بسته به پلتفرمی که قصد سپرده گذاری دارید توکن آن را تهیه کنید و کیف پول خود را به پرتال مورد نظر متصل کنید. با اتصال کیف پول خود به استخرهای نقدینگی، توکن ها را در پرتال سپرده گذاری قفل کنید. پاداش فارمینگ بسته به درصد دارایی که در استخر سپرده گذاری شده تعیین می شود. یکی از پرتال های مناسب برای NFT فارمینگ MEME Genesis Farm است که کاربران می توانند در آن با سپرده گذاری توکن MEME، NFT های با انتشار محدود دریافت کنند. این NFT ها قابلیت معامله دارند و در بازارهای NFT می توان آنها را خرید و فروش کرد.
بازی و فارمینگ NFT
تبدیل NFT فارمینگ به یک بازی، راهکاری برای توسعه بیشتر این شیوه کسب درآمد است. در این روش یک لایه بازی ویدیویی به فرایند فارمینگ اضافه می شود و با اضافه کردن آیتم هایی مانند Alien Worlds و Cometh حس رقابت به به مفهوم ییلد فارمینگ افزوده می شود.
برخی از بازی های بلاک چین مثال خوبی برای این امر هستند، برای مثال در بازی دسنترالند، شما با پرداخت توکن های مثلی، لند (LAND) ها را که توکن های غیر مثلی هستند خریداری می کنید و آنها را توسعه می دهید. پس از ارتقاء لندها می توان آنها را با ارزشی که خود شما آن را تعیین می کنید برای فروش گذاشته و از آن سود کسب کنید. اکسی اینفینیتی و کریپتو کار نیز برخی دیگر از بازی های مشابه دسنترالند هستند که از طریق NFT های بازی می توان کسب درآمد کرد.
معایب NFT فارمینگ
NFT فارمینگ فرایندی سودآور در حوزه توکن های غیر مثلی است اما این امر محدودیت هایی نیز به همراه دارد. همانطور که گفته شد با سپرده گذاری توکن در پلتفرم های فارمینگ می توان NFT دریافت کرد و آن را خرید و فروش کرد اما نکته ای باید به ان توجه داشت این است که ممکن است NFT دریافت شده در تمامی بازارهای NFT قابل فروش نباشد و یا در صورت وجود امکان فروش، ممکن است نتوان آن را با قیمتی که برای آن تعیین می شود فروخت. علاوه بر این اگر در پلتفرم اشتباه سرمایه گذاری کنید ممکن است دچار طرح های پانزی و کلاهبرداری ها احتمالی شوید، بنابراین پیش از فارمینگ NFT و شرکت در آن باید تمامی جوانب و ریسک های آن را در نظر داشت، چرا که ممکن است سرمایه اولیه شما از دست برود.