Warning: is_dir(): open_basedir restriction in effect. File(/home/excapital/domains/excapital.net/public_html/wp-content/plugins/wpdiscuz/themes/default) is not within the allowed path(s): (/www/wwwroot/excapital.net/:/tmp/) in /www/wwwroot/excapital.net/wp-content/plugins/wpdiscuz/forms/wpdFormAttr/Form.php on line 139
معرفی شبکه همتا به همتا و کاربرد آن در ارزهای دیجیتال - اکس کپیتال
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on facebook

معرفی شبکه همتا به همتا و کاربرد آن در ارزهای دیجیتال

شبکه همتا به همتا در ارز دیجیتال

دسترسی سریع

عبارت همتا به همتا یکی از اصطلاحات پرکاربرد در علوم کامپیوتر و جهان دیجیتال است. به احتمال زیاد شما نیز تا به حال این عبارت را شنیده باشید. یک شبکه همتا به همتا (Peer to Peer) به گروهی از کامپیوترهایی گفته می شود که به صورت دسته جمعی به تبادل، ذخیره و اشتراک گذاری فایل ها می پردازند. در این مقاله در اکس کپیتال به بررسی مفهوم شبکه همتا به همتا و کاربرد آن در ارزهای دیجیتال می پردازیم، پس تا انتها با اکس کپیتال همراه باشید.

شبکه همتا به همتا چیست؟

شبکه همتا به همتا

به طور معمول شبکه متشکل از تعدادی رایانه است که به یکدیگر متصل هستند و هدفی خاص و مشترک را دنبال می کنند و کاربران می توانند به اطلاعات سایر سیستم ها دسترسی داشته باشند. شبکه همتا به همتا نوعی از شبکه است که به گروهی از سیستم های رایانه ای اطلاق می شود که به صورت مشترک به ثبت، ذخیره و تبادل داده ها و منابع با یکدیگر می پردازند. ولی شبکه همتا به همتا در ارزهای دیجیتال به چه معناست؟

شبکه همتا به همتا در ارزهای دیجیتال  فناوری برای مبادله ارزهای رمزنگاری شده و دارایی های دیجیتال است که به صورت غیرمتمرکز و بدون نیاز به واسطه و دخالت اشخاص ثالث کار می کند. این ساختار یکی از مهمترین فناوری های بکار رفته در بلاک چین است و به نوعی چرخ دنده اصلی آن است. شبکه P2P جایگزینی مناسب برای سرورهای مرکزی است که کاربران را از هرگونه نظارت و تایید واسطه و سرور مرکزی بی نیاز می کند. هر کاربر در شبکه همتا به همتا نود (Node) نامیده می شود. نودها در مدل ارتباطی P2P هم نقش یک سرور و هم یک کلاینت را ایفا می کنند که به صورت توزیع شده اطلاعات را ارسال و دریافت می کنند.

یک شبکه همتا به همتا چگونه کار می کند؟

داده ها در یک شبکه همتا به همتا در یک شبکه توزیع شده از کامپیوتر ها ذخیره می شوند و یک نسخه کپی از تاریخچه تراکنش ها به سیستم هر یک از نود های شبکه ارسال می شود. شبکه P2P به دلیل ثبت توزیع شده اطلاعات سرعت و امنیت بسیار بالاتری نسبت به سایر شبکه ها دارد و در برابر حملات سایبری دارای مقاومت بالاتری است.

نودها در شبکه های همتا به همتا بر خلاف یک سرور کلاینت که داده ها  توسط یک سرور مرکزی ارائه می شود می توانند به نسخه های کپی فایل های سایر نودها دسترسی داشته باشند و آنها را دانلود یا آپلود نمایند. در واقع هر نود در شبکه همتا به همتا می تواند به عنوان یک سرور فایل ها را به سایر نود ها ارسال کند و از طرفی مانند یک کلاینت فایل ها را از سرورهای دیگر دانلود نماید.

در  شبکه های P2P فایل ها در حافظه کامپیوترهای کاربران ذخیره می شوند و هرچه تعداد گره ها بیشتر باشد شبکه با سرعت، امنیت و عملکرد بهتری کار خواهد کرد. علاوه بر این در برابر عوامل مخرب سازمان یافتگی بهتری خواهد داشت زیرا برای ایجاد اختلال در شبکه لازم است به فایل های کل رایانه های متصل به شبکه دسترسی داشت که امری تقریبا غیر ممکن است.

انواع شبکه همتا به همتا

شبکه همتا به همتا یا P2P انواع

شبکه های همتا به همتا یا ‌Peer to Peer  از لحاظ ساختار دسته بندی می شوند. این تقسیم بندی شامل شبکه های سازمان یافته، غیر سازمان یافته و هیبریدی می شود

شبکه P2P سازمان یافته

این شبکه دارای یک ساختار سازمان یافته و خاص است و نودها می توانند در آن به راحتی فایل های مورد نظر خود را جستجو کنند. این جستجو با کمک پروتکل جدول هش توزیع شده (DHT) صورت می گیرد و آن را راحت تر می کند. تجهیزات و هزینه ساختارهای سازمان یافته بیشتر از انواع دیگر است اما از ویژگی نظم بالاتر و هدایت مؤثرتر کاربران برخوردار است.

شبکه P2P سازمان نیافته

شبکه های سازمان نیافته همتا به همتا هزینه کمتر و ساختار ساده تری نسبت به شبکه سازمان یافته دارند. در این ساختار جستجوی فایل ها به صورت یک ساختار برای تمامی نودها ارسال می شود و به همین دلیل به پردازنده (CPU) قدرتمند و حافظه زیادی نیاز دارد. در این نوع شبکه ساختار و نظمی سازمان یافته ای وجود ندارد و ارتباط بین گره ها کاملا تصادفی است که میزان هرج و مرج در شبکه را افزایش می دهد.

شبکه P2P هیبریدی

از تکامل دو ساختار قبل  شبکه هیبریدی ایجاد شده است. این شبکه تلفیقی از شبکه سازمان یافته و سازمان نیافته است و می تواند مانند یک رابط بین این دو شبکه عمل کند. شبکه هیبریدی با توجه به برخورداری از ویژگی های هر دو شبکه عملکرد بهتری را ارائه می دهد و سطح بالایی از موثر بودن و کارآمدی را در اختیار کاربران  قرار می دهد.

مزایای شبکه همتا به همتا

شبکه همتا به همتا و ارز دیجیتال مزایا

حذف واسطه ها؛ مهمترین ویژگی و کاربرد شبکه های همتا به همتا حذف واسطه ها و کنترل کنندگان مرکزی است. در این شبکه ها مدیریت و فعالیت شبکه کاملا تحت اختیار نود ها یا اعضای شبکه است و کنترل حساب های کاربران یا سایر اختیارات و فعالیت های آنها زیر نظر خود اعضای شبکه است بدون اینکه یک سرور مرکزی یا یک شخص خاص بر آن نظارت داشته باشد.

امنیت: شبکه های همتا امنیت بیشتری نسبت به شبکه های سنتی دارند و به خاطر توزیع شبکه و اطلاعات کاربران در شبکه های همتا به همتا دسترسی به این شبکه بسیار دشوار است. این امر شبکه های همتا به همتا را در برابر بسیاری از حمله های سایبری مقاوم می سازد و از ان جلوگیری می کند.

شفافیت؛ تمامی فعالیت های کاربران در شبکه های همتا به همتا بر روی یک شبکه توزیع شده ثبت می شود که یک نسخه کپی از آن در اختیار تمام اعضا قرار دارد. بنابراین این شبکه از شفافیت بالایی برخوردار است و نودها در هر زمان می توانند داده های شبکه را بررسی نمایند.

فعالیت مداوم: تمامی نودهای شبکه همتا به همتا یک نسخه از فایل ها را در حافظه کامپیوتری خود ذخیره دارند که باعث می شود حتی اگر کامپیوتر تعدادی از نودها خاموش شود شبکه همچنان به کار خود ادامه دهد و وقفه ای ایجاد نشود.

ضد سانسور: به دلیل غیرمتمرکز بودن شبکه های P2P هیچ شخصی نمی تواند کنترل مرکزی شبکه را در دست بگیرد و باعث توقف کار نودها و یا مسدود سازی حساب کاربران شود. در این شبکه ها اختیار کل شبکه به دست کاربران است و هر تغییری در شبکه نیازمند تایید اکثر اعضای شبکه است.

جمع بندی

شبکه های همتا به همتا به گروهی از کامپیوترها گفته می شود که به صورت نظیر به نظیر و مستقیم با یکدیگر در ارتباط هستند و هر چه تعداد اعضای شبکه بیشتر باشد امنیت و سرعت شبکه نیز بیشتر خواهد شد. زیرا توان پردازشی شبکه بالاتر خواهد شد. این شبکه امتیازاتی مانند جلوگیری از سانسور، افزایش مقیاس پذیری، امنیت و شفافیت بالا را دارد که آن را از سیستم های سنتی متمایز کرده است و ممکن است در آینده ای نزدیک در طیف گسترده تری مورد استفاده و اجرا شدن قرار گیرد.

جدیدترین اخبار
دیدگاه خود را با تحلیلگران دیگر به اشتراک بگذارید
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده تمامی نظرات