الگوریتم های اجماع روشی است که از طریق آن تمام اعضای یک شبکه درباره دفتر کل توزیع شده و نگهداری اطلاعات آن به توافق مشترک می رسند و الگوریتم های اجماع را در بلاک چین ها ایجاد می کنند. این سیستم های توافق توزیع شده نیاز به اعتمادسازی را از بین می برند و تعامل همتا به همتا بین اعضای شبکه را امکان پذیر می کنند. الگوریتم های اجماع انواع مختلفی دارند و یکی از آنها الگوریتم اثبات پوشش است که در این مقاله قصد داریم به آن بپردازیم. در ادامه با اکس کپیتال همراه باشید تا با الگوریتم اثبات پوشش و نحوه کار آن در بلاک چین بیشتر آشنا شوید.
الگوریتم اثبات کار چیست؟
پیش از آشنایی با الگوریتم اثبات پوشش باید بدانید که الگوریتم اثبات کار یا POW چیست؟ الگوریتم گواه اثبات کار که اولین بار همراه با بیت کوین مطرح شد یکی از الگوریتم های اجماع است که زنجیره را در برابر خطاهای بیزانس محافظت می کند. در این پروتکل هر نود با حل توابع پیچیده یک بلاک را به زنجیره بلوکی می افزاید و از این طریق در حفظ امنیت شبکه مشارکت می کند.
الگوریتم اثبات پوشش چیست؟
الگوریتم اثبات پوشش یا Proof of Coverage که به اختصار PoC نیز شناخته می شود نخستین بار در بلاک چین هلیوم برای تایید محل قرارگیری هات اسپات در نقاط اعلام شده مورد استفاده قرار گرفت. در واقع این الگوریتم به طور مداوم نقطه قرار گیری هات اسپات ها را بررسی می کرد و در صورت صحت پوشش شبکه بی سیم ادعا شده آن را تایید می کنند.
در این الگوریتم با استفاده از مشخصه های فرکانس رادیویی اثبات های با معنای شبکه هلیوم و کاربران آن را تولید می کند. در الگوریتم گواه اثبات پوشش کاربران در ازای تایید پوشش، اثبات موقعیت مکانی و اتصال شبکه پاداش دریافت می کنند.
استفاده از امواج رادیویی در این الگوریتم به جای دستگاه های ماینینگ سنتی مانند ASIC ها باعث مصرف کمتر انرژی توسط هات اسپات ها می شود که در نتیجه آن هزینه کمتری نیز برای فعالیت در شبکه پرداخت می شود.
مزایای الگوریتم اثبات پوشش
الگوریتم اثبات پوشش فرکانس رادیویی را به صورت محدود منتشر می کند و فاصله محدودی دارد. قدرت این سیگنال ها با مربع فاصله از فرستنده نسبت دارد و سرعتی برابر با سرعت نور دارد. Proof of Coverage با تایید قطعی داده های گردآوری شده در اثبات های ذخیره شده برای پوشش هات اسپات شبکه عملکردی مطلوب دارد.
چالش های الگوریتم اثبات پوشش
چالش ها بخش مهمی برای کارکرد الگوریتم اثبات پوشش هستند. در حال حاضر میلیون ها چالش در شبکه هلیوم پردازش و ذخیره شده اند که هر یک کاری مجزای برای اثبات پوشش هستند. نحوه کار چالش ها به سه بخش تقسیم می شود که عبارتند از:
Challenger: چالش توسط هات اسپات چالشگر ساخته شده و سپس منتشر می شود. به طور میانگین در هر ۳۰۰ بلاک یک چالش ارسال می شود.
Transmitter: این هات اسپات که انتقال دهنده نام دارد هدف چالش است که مسئولیت انتقال اطلاعات جالش به هات اسپات های مجاور را برای ثبت شاهد بر عهده دارد.
Witness: این هات اسپات ها که شاهد نام دارد از لحاظ موقعیت به چالش انتقال دهنده نزدیک است و اگر حضور چالش انتقال دهنده را پس از انتقال گزارش می کند.
پاداش دهی در الگوریتم اثبات پوشش
در اثبات پوشش از دو مدل HIP15 و HIP17 برای پاداش دهی استفاده می شود. در مدل HIP15 برای هر چرخه چلنج پاداش ها میان هات اسپات هایی که در فرایند نقش داشته اند تقسیم می شود. در صورتی که هات اسپاتی در این چرخه به عنوان شاهد حضور داشته باشد ۵.۳۱ درصد از پاداش تخصیص یافته به انتقال دهنده ها را دریافت خواهد کرد. در این الگوریتم هر چه تعداد شاهد ها بیشتر باشد پاداش انتقال دهنده ها نیز بیشتر خواهد بود. در مدل HIP17 اگر تعداد هات اسپات ها در یک جغرافیا از هدف تراکمی بیشتر شود پاداش شاهدها کاهش می یابد.