Warning: is_dir(): open_basedir restriction in effect. File(/home/excapital/domains/excapital.net/public_html/wp-content/plugins/wpdiscuz/themes/default) is not within the allowed path(s): (/www/wwwroot/excapital.net/:/tmp/) in /www/wwwroot/excapital.net/wp-content/plugins/wpdiscuz/forms/wpdFormAttr/Form.php on line 139
سگویت (Segwit) و کاربرد آن در شبکه بیت کوین - اکس کپیتال
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on facebook

سگویت (Segwit) و کاربرد آن در شبکه بیت کوین

سگویت چیست

دسترسی سریع

سگویت چیست؟ بیت کوین اولین ارز دیجیتالی بود که به جهان معرفی و عرضه شد. این رمز ارز بسیاری از معضلات فعلی انسان ها را بهبود بخشید اما با افزایش تعداد کاربرانش با مشکلاتی روبرو شد. راهکار های زیادی برای حل این مشکلات ارائه شد که یکی از آنها فناوری سگویت است که به عمل حذف اطلاعات اضافه از بلوک به منظور آزادسازی فضای آن گفته می‌ شود که باعث افزایش سایز بلوک خواهد شد‌. در ادامه به توضیح این فناوری در شبکه بیت‌ کوین و مزایای آن خواهیم پرداخت.

سگویت بیت کوین

سگویت چیست؟

SegWit مخفف عبارت Segregated Witness به معنی جداسازی شاهدان از یکدیگر است. اما این به چه معناست؟ این پروتکل در بلاک چین بیت کوین پیاده سازی شده است و  هدف آن افزایش مقیاس پذیری و  انعطاف پذیری بیشتر شبکه بیت کوین بود. همانطور که می دانید کاهش مقیاس پذیری یکی از عوامل مهم و تاثیر گذار بر قیمت بیت کوین است. چرا که در پی کاهش مقیاس پذیری، کارمزدهای معاملات در شبکه و مدت زمان پردازش تراکنش ها افزایش خواهد یافت. سگویت راهکاری برای حل این مشکل در بلاک چین بیت کوین است.

علاوه بر سگویت تپروت و لایتنینگ نیز دو راهکار مناسب برای کاهش مقیاس پذیری شبکه بیت کوین هستند که هر یک به شیوه خاصی مشکلات مربوط به شبکه را حل می کنند.

در فناوری سگویت پس از انجام معامله داده های معامله حذف می شوند تا فضای کافی برای سایر تراکنش های بعدی آزاد شود و در واقع روشی برای افزایش حجم بلاک ها در بلاک چین بیت کوین است. ایده اصلی این طرح در سال 2016 توسط پیتر ویل، یکی از توسعه دهندگان بیت کوین مطرح شد.

سگویت را می توان یک‌ سافت فورک برای شبکه بیت‌ کوین دانست که قصد دارد با بروزرسانی شبکه، مشکلات مربوط به مقیاس پذیری و انعطاف پذیری بلاک‌ چین‌ بیت‌ کوین را بهبود بخشد.

چرا سگویت؟

یکی از مهم ترین مشکلات‌ بیت کوین که با افزایش کاربران‌ آن‌ به‌ وجود آمد، انعطاف پذیری شبکه بود. هویت یک تراکنش شبکه بیت‌ کوین مبتنی بر امضای دیجیتال آن تایید می شود، به‌ این صورت که ابتدا هش داده های تراکنش محاسبه می شود.‌ کد هش با کلید خصوصی فرستنده و امضای دیجیتال تشکیل می شود و گیرنده می تواند آن را بازگشایی کند به شرطی که تغییری در  هش اتفاق نیفتاده باشد. اگر در کد هش کوچکترین تغییری اعمال شود تراکنش انجام نخواهد شد.

اگر کلید خصوصی به گونه ای تغییر داده شود که در ارزش ریاضی آن تغییری ایجاد نشود شناسه مربوط به تراکنش تغییر می کند که باعث انعطاف پذیری بیت‌ کوین‌ می شود. این انعطاف پذیری نقص مهمی در بیت کوین محسوب می شود چرا که هر شخصی می تواند هش بلوک ها را تغییر دهد و در شبکه اختلال ایجاد کند. یکی از دلایل ایجاد سگویت حل مشکل انعطاف پذیری شبکه بیت کوین بود.

علاوه بر انعطاف پذیری مقیاس پذیری یکی دیگر از مهم‌ترین چالش‌هایی بود که بیت کوین  و کاربران آن‌ را درگیر می ساخت. در هر یک از تراکنش های شبکه بیت کوین script sig و script pub key وجود دارند که script sig اطلاعات امضا و script pub key آدرس عمومی کیف پول را نشان می دهد. تراکنش های شبکه در بلوک ها ثبت می شوند و حدود 60 درصد از فضای بلوک ها را اطلاعات مربوط به امضا تشکیل می دهد و باعث کم و ناکافی بودن حجم بلوک می شود.

کم بودن‌ حجم بلوک مشکل مقیاس پذیری را در این شبکه ایجاد می کند و باعث می شود برای ایجاد هر یک بلوک ۱۰ دقیقه زمان صرف شود که با افزایش تعداد کاربران این زمان بیشتر‌ نیز‌خواهد شد. در سگویت این‌ مشکل با افزایش حجم بلوک ها به ۴ مگابایت که باعث تسریع روند پردازش تراکنش ها و ايجاد بلوک ها می شود حل خواهد شد.

آدرس های سگویت

لگاسی (P2PKH): لگاسی اولین نسخه آدرس بیت کوین بود. این در این‌ نوع آدرس بیت‌ کوین با عدد ۱ شروع می شود.‌ در سگویت از این آدرس پشتیبانی نمی شود اما می توان بدون بروز مشکل از این آدرس به‌ سگویت بیت کوین فرستاد.

P2SH: این‌ آدرس بیت کویت با ۳ شروع می شود و اغلب برای آدرس امضای چندگانه مورد استفاده قرار می گیرد و تراکنش های غیر بومی‌ سگویت را فعال می‌ کند و می توان از آن به طور گسترده ای استفاده کرد.

BECH32: آدرس بومی‌ سگویت bech32 است که با bc1 شروع می شود و از سایر آدرس های بیت کوین طولانی تر است. این آدرس توسط کیف پول های زیادی پشتیبانی می شود.

مزایای سگویت

سگویت چیست

افزایش تعداد بلوک ها: با افزایش حجم بلوک ها تعداد تراکنش هایی که در آن می توانند رخ دهند افزایش خواهد یافت.

انعطاف پذیری: با جداسازی امضای معامله و ادغام‌ آن داده ها انعطاف پذیری بیت‌ کوین را افزایش می دهد.

مقیاس پذیری: مقیاس پذیری شبکه بیت کوین افزایش می یابد و زمان‌ پردازش بلوک ها کمتر خواهد شد.

کاهش کارمزد شبکه: با افزایش مقیاس پذیری و انعطاف شبکه کارمزدهای شبکه نیز کاهش خواهد یافت‌.

تسریع معاملات: زمان انجام تراکنش ها در شبکه کاهش می یابد.

معایب سگویت

کاهش سود ماینرها: با کاهش کارمزد تراکنش ها در شبکه، سودی که ماینرها کسب می کنند کاهش می یابد. چرا که کارمزدهای معاملات به ماینرها پرداخت می شود‌.

مشکلات پیاده سازی: فعالسازی سگویت بر عهده خود کاربران است و بسیاری از کاربران نمی توانند به طور حرفه ای این کار‌ را انجام دهند.

پشتیبانی: با‌ زمان زیادی از معرفی سگویت‌ می گذرد، برخی از صرافی ها و کیف پول ها همچنان‌ از آن استفاده نمی کنند که این امر دسترسی کاربران آنها را به‌ سگویت محدود می سازد.

افزایش منابع: استفاده از سگویت منابع مورد استفاده مانند پهنای باند، حجم و بسیاری دیگر از داده های مربوط به تراکنش را افزایش می دهد.

نتیجه‌ گیری

سگویت را می توان فناوری نوآورانه ای با هدف افزایش مقیاس پذیری و سرعت پردازش تراکنش ها در بیت کوین دانست. استفاده از این فناوری کارمزد معاملات شبکه بیت‌ کوین را برای کاربران‌ کاهش می دهد و به حل مشکل انعطاف پذیری نیز کمک‌ خواهد کرد. با وجود مزایای سگویت معایبی نیز برای آن مطرح شده است که باعث اجتناب برخی ماینرها و نودها از آن می شود. با این‌ حال ممکن است این فناوری با گذشت‌ زمان بهبود و توسعه یابد و بتواند در آینده به طور گسترده تری مورد استفاده قرار گیرد.

جدیدترین اخبار
دیدگاه خود را با تحلیلگران دیگر به اشتراک بگذارید
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده تمامی نظرات