Warning: is_dir(): open_basedir restriction in effect. File(/home/excapital/domains/excapital.net/public_html/wp-content/plugins/wpdiscuz/themes/default) is not within the allowed path(s): (/www/wwwroot/excapital.net/:/tmp/) in /www/wwwroot/excapital.net/wp-content/plugins/wpdiscuz/forms/wpdFormAttr/Form.php on line 139
شیک اوت (shakeout) در بازارهای مالی - اکس کپیتال
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on facebook

شیک اوت (shakeout) در بازارهای مالی

شیک اوت چیست

دسترسی سریع

بازار ارزهای دیجیتال یکی از پر نوسان ترین بازارهای مالی جهان می باشد که فعالیت در آن نیازمند آگاهی از مفاهیم اساسی و شناخت روند معاملات است. شیک اوت (Shakeout) یکی از اتفاقات و رویدادهای بازار های مالی است که در آن معامله گران و سرمایه گذاران تحت تأثیر اخبار منفی و شک و تردید با ضرر از معاملات خود خارج شده و معامله را می بندند. در این نگارش به معرفی مفهوم شیک اوت خواهیم پرداخت. پس اگر قصد دارید معاملات هوشمندانه تری داشته باشید با ما همراه باشید.

شیک اوت چیست؟

شیک اوت چیست؟

شناخت کافی از بازارهای مالی و تصمیمات درست و هوشمندانه دو عامل مهم برای موفقیت به شمار می روند. تقریبا می توان گفت که تمام بازارهای مالی دارای نوسانات مداوم هستند و تنها یک معامله گر حرفه ای می تواند از این نوسانات سود به دست آورد. معامله گران حرفه ای با تشخیص درست نقاط ورود به معاملات و خروج از آنها، داشتن یک استراتژی مشخص و مدیریت ریسک تصمیمات آگاهانه ای را در بازارهای مالی اتخاذ می نمایند و از ضررهای احتمالی پیشگیری می کنند.

شیک اوت وضعیتی است که در آن تعداد زیادی از سرمایه گذاران از موقعیت خود در بازار و سرمایه گذاری خارج می شوند. این وضعیت که غالباً به دلیل شک و تردید یا پس از انتشار اخبار بد در مورد امنیت و عملکرد یک پروژه رخ می دهد اغلب با ضرر سرمایه گذار همراه است. شیک اوت ها ممکن از است از لحاظ زمانی با یکدیگر متفاوت باشند اما از اغلب در مقایسه با نقاط اوج اخیر بیشتر نزول های تصادفی را ایجاد می‌ کنند.

به بیان دیگر شیک اوت یک تغییر و آشفتگی دوره ای در بازار است که سرمایه گذاران را وادار به عقب نشینی می کند.  همچنین این اصطلاح را می توان به دوران تثبیت در سهام یک پروژه پس از یک رشد بزرگ نیز تعمیم داد.

از شیک اوت در صنعت نیز برای اشاره به توسعه شرکت های قدرتمندی که ذخایر سرمایه خود را برای به دست آوردن و یا حذف رقبای ضعیف تر خود استفاده می کنند به کار می رود.

شیک اوت به چه دلایلی اتفاق می افتد؟

چرا شیک اوت اتفاق می افتد؟

خروج معامله گران مبتدی و غیر حرفه ای: برخی از معامله گران مبتدی که از قدرت مدیریت ریسک کافی برخوردار نیستند در هنگام مواجهه با اخبار بد ناگهان از بازار خارج می شوند. این افراد که بیشتر به دلیل رشد روند صعودی بازار پیشرفت داشته اند نه سواد معاملاتی کافی در موقعیت های نزولی از بازار خارج شده و باعث ایجاد وضعیت شیک اوت می شوند.

یکی دیگر از دلایل شیک‌ اوت ها تامین نقدینگی بازار از طریق افراد غیر حرفه ای در بازار است. افرادی که از سرمایه زیاد اما دانش ناکافی برخوردارند بهترین  گزینه ها برای تامین نقدینگی بازارهای مالی هستند. پس از ایجاد شیک اوت نوسان سنگینی در بازار ایجاد می شود که تمرکز بر دارایی ها را دشوار می سازد. از این رو دارایی ها از سبدها خارج می شود تا وضعیت به نفع بازار تمام شود.

کاربرد شیک اوت

کاربرد شیک اوت ها

شیک اوت ها در فرایند بازار سازی مورد استفاده قرار می گیرند. تصور کنید بازار سازی قصد دارد در محدوده قیمت ۱۵۰ دلار از یک دارایی را انباشته سازد و با وجود اینکه پتانسیل رشد کامل را داشته، تنها ۳۰ درصد نیز رشد کرده است. در این وضعیت با تسویه هایی که در ۳۰ درصد قیمت انجام می شود، سرعت افزایش قیمت کمتر می شود.

در این حالت بازار ساز از عرصه تسویه کنندگان استفاده می کند و فشار عرضه را بیشتر می کند تا قیمت کاهش یابد. این امر طوری خواهد بود که معامله گران معمولی با فرض ایجاد قله اصلی دارایی های خود را می فروشند. با این کار فشار عرضه بیشتر خواهد شد و فروش سهام در زیان نیز افزایش خواهد یافت. این در حالی است که شاهد کاهش قیمت دارایی نیز خواهیم بود که به معنی موفقیت بازارساز در رسیدن به هدف خود است.

جمع بندی

شیک اوت ها اتفاقاتی طبیعی و معمول در بازارهای مالی هستند که ممکن است در دوره های زمانی مختلفی روی دهند.  نکته ای باید در مورد شیک اوت ها در نظر داشت است این که پس از وقوع شیک اوت فرایند بازگشت قیمت اندکی زمان بر خواهد بود. زیرا فرایند اعتماد سازی مجدد در خریداران نیازمند صرف وقت است.

جدیدترین اخبار
دیدگاه خود را با تحلیلگران دیگر به اشتراک بگذارید
اشتراک در
اطلاع از
guest
2 نظرات
قدیمی ترین
تازه‌ترین بیشترین واکنش نشان داده شده(آرا)
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده تمامی نظرات
مریم
مریم
1 سال قبل

ممنونم بابت مقاله های اموزنده ای که به اشتراک میذارین

سارا
سارا
1 سال قبل

ممنونم مطالب اموزندست.