Warning: is_dir(): open_basedir restriction in effect. File(/home/excapital/domains/excapital.net/public_html/wp-content/plugins/wpdiscuz/themes/default) is not within the allowed path(s): (/www/wwwroot/excapital.net/:/tmp/) in /www/wwwroot/excapital.net/wp-content/plugins/wpdiscuz/forms/wpdFormAttr/Form.php on line 139
معرفی شبکه تتا و توکن های THETA و TFUEL - اکس کپیتال
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on facebook

معرفی شبکه تتا و توکن های THETA و TFUEL

شبکه تتا

دسترسی سریع

لایو استریمینگ یکی از جذاب ترین بخش های اینترنت است که تاکنون پیشرفت چشم گیری تجربه کرده و به طور مداوم نیز در حال رشد است. شبکه های اشتراک گذاری ویدیو و محتوا مانند اینستاگرام، تیک تاک، یوتیوب و نتفلیکس امروزه مخاطبان بسیاری دارند که تعداد آنها نیز روز به روز در حال افزایش است. اما یکی از ایرادات این پلتفرم های اشتراک ویدیو متمرکز بودن آنهاست، به این معنی که سازمان ها و شرکت های توسعه دهنده این اپلیکیشن ها می توانند به راحتی به اطلاعات کاربران دسترسی داشته و آنها را تغییر داده یا حذف کنند.

با معرفی فناوری بلاک چین بسیاری از صنایع و مشاغل به سمت استفاده از این فناوری حرکت کرده اند و امروزه در هر حوزه ای می توان شاهد استفاده از فناوری بلاک چین بود که صنعت تولید محتوای ویدیویی نیز از آن مستثنی نیست. پلتفرم های اشتراک محتوای ویدیویی مبتنی بر بلاک چین به دلیل غیر متمرکز بودن طرفداران بسیاری دارند و تاکنون برنامه های متعددی در این راستا تولید شده اند که شبکه تتا نیز یکی از آنهاست. در ادامه با اکس کپیتال همراه باشید تا با شبکه تتا و نحوه عملکرد آن آشنا شوید و درباره رمز ارزها و نقشه راه آن بیشتر بدانید.

شبکه تتا چیست؟

شبکه تتا چیست

شبکه تتا یا Theta Network پلتفرم مبتنی بر بلاک چین برای ارائه زیرساخت های لازم پخش محتوای ویدیویی است. این شبکه غیرمتمرکز و منبع باز از فناوری ارتباط همتا به همتا یا P2P برای ایجاد تعامل بین کاربران و شبکه استفاده می کند. در این شبکه افراد می توانند با استفاده از پهنای باند رایگانی که در اختیارشان قرار داده شده است محتوای خود را ارائه نمایند. این پلتفرم در نظر دارد تا با ارائه زیرساخت های پخش غیر مستقیم ویدیو چشم اندازی از نسل جدید فناوری غیرمتمرکز را ارائه نماید.

در این پلتفرم کاربران با تماشای ویدیوهای به اشتراک گذاشته شده، بخشی از پهنای باند خود را در اختیار دیگر افرادی که ویدیوها را تماشا می کنند قرار می دهند و در ازای آن توکن تتا فیول را به عنوان پاداش دریافت می کنند. سرویس های پخش ویدیو در تتا می توانند هزینه های استریم را کاهش داده و کیفیت و سرعت پخش بهتری را ارائه دهند که باعث جذب مخاطبان بیشتر به این سرویس ها می شود.

همانطور که گفته شد نرم افزار شبکه تتا متن باز یا Open Source است که به توسعه دهندگان این امکان را می دهد با بهره مندی از قراردادهای هوشمند بر بستر این شبکه برنامه های غیرمتمرکز (Dapp) راه اندازی کنند.

هدف پروژه تتا

شبکه تتا در نظر دارد تا با استفاده از فناوری بلاک چین و شبکه ای از نودها نسل جدیدی از سرویس ارائه محتوای ویدیویی غیر متمرکز را توسعه دهد. این شبکه با هدف تشویق مالی شبکه ای از افراد در سراسر جهان برای توسعه پخش ویدیو به صورت همتا به همتا راه اندازی شده است.

این پلتفرم با استفاده از قدرت پردازش و پهنای باند اضافه کاربران مشکل کاربران را در زمینه کیفیت، هزینه و سرعت پخش ویدیو رفع می کند و هر چه کاربران بیشتری در این شبکه فعالیت کنند پهنای باند بیشتری توزیع خواهد شد که در نتیجه آن کیفیت و سرعت استریم ویدئو نیز افزایش می یابد.

نحوه کار شبکه تتا

نحوه کار تتا

شبکه تتا پلتفرم همتا به همتایی است که زیر ساخت های لازم برای توزیع کم هزینه محتوای ویدیویی را ارائه می دهد و در آن کاربران در ازای توزیع محتوا، ارائه پهنای باند و مشارکت در شبکه پاداش دریافت می کنند. الگوریتم اجماع در این شبکه تحمل خطای بیزانس چند مرحله ای (Multi BFT) است که توسط Jieyi Long و Ribao Wei طراحی شده است. این الگوریتم به وسیله پروتکل تجمیع کننده امضا این امکان را در شبکه تتا فراهم می کند که هزاران نود به صورت همزمان در فرایند اجماع شرکت کرده و حجم بالایی از تراکنش ها را پردازش کنند.

مکانیزم اجماع تحمل خطای بیزانس چند مرحله ای دارای چند لایه متشکل از نودهای تاییدکننده سازمانی (Enterprise Validator Nodes)، نودهای نگهبان (Guardian Nodes) و نودهای حاشیه (Edge nodes) می باشد که هر یک نقش مهمی در شبکه ایفا می کنند.

نودهای اعتبار سنج

این نودها وظیفه پردازش تراکنش های شبکه را بر عهده داشته و توکن های تتا را در اختیار دارند.

نودهای نگهبان

مسئولیت اجماع از طریق تایید اعتبار در نقاط از پیش تعیین شده را دارند و لایه دوم امنیتی به شبکه اضافه می کنند. این نودها فقط به هزار کوین تتا نیاز دارند.

نودهای حاشیه

این نودها با پخش ویدیوها و اشتراک پهنای باند در شبکه فعالیت دارند و در ازای این کار پاداش دریافت می کنند.

امکانات شبکه تتا

امکانات شبکه تتا

  • صرافی غیر متمرکز تتا سواپ (ThetaSwap DEX)
  • مرورگر بلاک چین تتا (Theta Explorer)
  • کیف پول نرم افزاری تتا (Theta Wallet)
  • اپلیکیشن تتا تی‌وی (THETA.tv)

کوین‌های THETA و TFUEL در شبکه تتا

کوین های تتا

کوین های THETA و TFUEL به عنوان دو رمز ارز بومی و اختصاصی شبکه تتا معرفی می شوند که کاربردهای مختلفی در این شبکه دارند. کوین TFUEL در دسته بندی کوین های کاربردی قرار می گیرد و کاربردی مشابه گس در شبکه اتریوم دارد. این کوین در شبکه تتا به عنوان پاداش ارائه قدرت محاسباتی و پهنای باند در اختیار شبکه به نودهای حاشیه اعطا می شود. همچنین از ان برای پرداخت هزینه های نودهای حاشیه، قراردادهای هوشمند، DApp و معاملات NFT استفاده می شود.

کوین دیگر این شبکه که THETA نام دارد نخستین بار در سال ۲۰۱۷ در شبکه اتریوم و با استاندارد ERC-20 این شبکه عرضه شد اما پس از راه اندازی بلاک چین تتا در اواخر سال ۲۰۱۸ این توکن ها با معادل بومی خود تعویض شدند. THETA کوین حاکمیتی  پلتفرم تتا است که هولدرهای آن می توانند با استیک آن به عنوان نود تایید کننده سازمانی در شبکه فعالیت داشته باشند و در تصمیمات حاکمیتی شبکه مشارکت داشته باشند.

حداکثر عرضه کل THETA یک میلیارد واحد و  TFUEL ۵ میلیارد واحد است که عرضه تتا ثابت بوده و افزایشی ندارد اما میزان عرضه تی فیول به صورت سالیانه افزایش می یابد.

نقشه راه شبکه تتا

پلتفرم تتا در سال ۲۰۱۷ و با عرضه کوین تتا در بازار ارزهای دیجیتال آغاز به کار کرد. این پروژه در ابتدای راه اندازی بر روی شبکه اتریوم فعالیت داشت اما با راه اندازی بلاک چین اختصاصی خود در اواخر سال ۲۰۱۸ به بلاک چین تتا منتقل شد. بنا به اعلام توسعه دهندگان تتا این پروژه در صدد جذب سرمایه گذاران برای توسعه شبکه و پیشبرد اهداف بلند مدت خود است.

مارس ۲۰۱۸ ادغام تتا و SLIVER.tv
آوریل تا ژوئن ۲۰۱۸ تکمیل پیاده‌سازی الگوریتم گواه اجماع سهام- عرضه نسخه آزمایشی پروتکل- عرضه جستجوگر بلاک‌چین- عرضه شبکه تست اولیه
جولای تا سپتامبر ۲۰۱۸ عرضه کیف پول تتا
آگوست تا دسامبر ۲۰۱۸ عرضه کوین تتا روی بلاک چین اصلی
آوریل تا ژوئن ۲۰۲۰ اجرای نودهای نگهبان در بستر شبکه اصلی- عرضه ورژن ۲.۰ شبکه اصلی- عرضه پلتفرم AndroidTV توسط برنامه  THETA.tv- عرضه قراردادهای هوشمند بر بستر شبکه آزمایشی
جولای تا سپتامبر ۲۰۲۰ ورژن بتای دیتابیس برای جداسازی داده‌ها با استفاده از ETL و-  Google BigQuery  افزودن قابلیت پخش ویدئوی درخواستی به اپلیکیشن THETA.tv
ژانویه تا مارس ۲۰۲۱ استیکینگ با یک کلیک در کیف پول تتا – تست قابلیت استیکینگ TFUEL – راه‌اندازی صرافی غیرمتمرکز در بلاک‌چین تتا
آوریل تا ژوئن ۲۰۲۱ راه‌اندازی ورژن ۳.۰ شبکه اصلی – عرضه اپلیکیشن رسمی تتا برای کیف پول‌های سخت‌افزاری لجر و ترزور
جولای تا سپتامبر ۲۰۲۱ ارائه نسخه ۲ اپلیکیشن Edgecast به‌صورت غیرمتمرکز– استفاده از قدرت پردازشی نودهای حاشیه برای فرآیندهای یادگیری ماشین، هوش مصنوعی و سایر کارهای پردازشی سنگین
آگوست تا دسامبر ۲۰۲۱ عرضه ورژن ۲ پلتفرم توسعه قراردادهای هوشمند پیشرفته – عرضه API
ژانویه تا مارس ۲۰۲۲ عرضه توکن TDROP – راه‌اندازی قابلیت Cross Chain برای DEX و DApp
آوریل تا ژوئن ۲۰۲۲ ورژن بتای پلتفرم پخش زنده ویدئو- عرضه ورژن بتای پلتفرم پخش ویدئو مبتنی بر NFT
جدیدترین اخبار
دیدگاه خود را با تحلیلگران دیگر به اشتراک بگذارید
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده تمامی نظرات