سیستم معاملاتی چیست؟ فعالیت در بازار ارزهای دیجیتال نیازمند اجرای استراتژی ها و رعایت قوانینی است که بتوان به وسیله آنها معاملات را پیش برد. در اصل بدون یک سیستم معاملاتی و استراتژی نمی توان در ارزهای دیجیتال به کسب سود و موفقیت دست یافت. در این مقاله با اکس کپیتال همراه باشید تا با ماهیت سیستم معاملاتی و انواع آن آشنا شوید.
درباره استراتژِی و یا سیستم معاملاتی بیشتر بدانید
سیستم معاملاتی مجموعه مقررات و تنظیمات خاصی است که می تواند بر اساس شاخص های فنی و یا تجزیه و تحلیل بنیادی باشد. در واقع یک سیستم معاملاتی به معامله گر نشان می دهد که چگونه یک معامله را انجام دهد و در بسیاری از موارد مانند یک نقشه راه برای او عمل می کند.
بازار ارزهای دیجیتال بازاری پرنوسان و دائما در حال تغییر است و سیستم های معاملاتی در آن هرگز سود تضمینی ندارند. سیستم های معاملاتی شامل الگوریتم ها و قوانین خاصی هستند که سیگنال های مرتبط با خرید و فروش را برای کسب سود در زمان کوتاه ارائه می دهند. لازم به ذکر است سیستم های معاملاتی در زمان های خاصی کارایی دارند و یک استراتژی که یک یا چند بار سودآوری داشته را نمی توان برای همیشه سودآور دانست.
اهمیت سیستم معاملاتی
سیستم های معاملاتی برای معامله گران بسیار با اهمیت هستند زیرا بدون وجود آنها معامله گر نمی تواند معامله را کنترل و نظارت کند. یک سیستم معاملاتی مناسب شرایطی را فراهم می کند که تریدر می تواند با درصد موفقیت و سود بالایی معاملات خود را انجام دهد و این سیستم ها می توانند بیان کنند که ساختار معاملات باید به چه گونه ای باشد و در چه زمان و مکانی انجام گیرد.
اگر یک تریدر سیستم معاملاتی نداشته باشد نمی تواند به طور دقیق از روند معامله آگاهی پیدا کند و میزان سود و زیان را در یک معامله بسنجد و متوجه شود که استراتژی هایی که برگزیده است عمل کرده و کارکرد مناسب را داشته است یا خیر.
سیستم های معاملاتی خودکار
پیشرفت فناوری و تکنولوژی بسیاری بسیاری از زمینه ها را تحت تاثیر قرار داده است که سیستم های معاملاتی هم جزو آنها هستند که به صورت خودکار ارائه شده اند. بسیاری از معامله گران سیستم های معاملاتی خودکار را انتخاب می کنند که بدون نیاز به حضور یک شخص واقعی سفارشات خرید و فروش را به بازار وارد می کنند و سفارشات خرید و فروش را انجام می دهند.
اکثر این سیستم های خودکار نرم افزارهایی مبتنی بر رایانه ها هستند که با قوانین خاصی ادغام شده اند و نرم افزار را قادر می سازند تا به تنهایی تصمیمات تجاری را انجام دهد. اما بسیاری از معامله گران مایل هستند تا خود به طراحی سیستم معاملاتی بپردازند و آن را پیاده سازی کنند اما چگونه؟ در ادامه به نحوه پیاده سازی یک سیستم معاملاتی خواهیم پرداخت.
طراحی یک سیستم معاملاتی
برای طراحی یک سیستم معاملاتی باید پارامترهای مختلفی را مدنظر قرار داد و با توجه به آنها یک سیستم معاملاتی را طراحی کرد. آشنایی با بازار سرمایه اولین مسئله ای است که باید به ان توجه کرد. طبیعتا برای فعالیت در یک مارکت باید با مفاهیم اساسی و اولیه آن آشنایی داشت تا بتوان در آن به صورت حساب شده گام برداشت.
موضوع دیگری که باید پیش از ایجاد یک سیستم معاملاتی آن را مشخص کرد میزان سرمایه ای است که قصد ورود آن به بازار سرمایه را داریم. مقدار سرمایه اولیه ای که وارد بازار می کنید بستگی به میزان ریسک پذیری شما دارد و باید به گونه ای باشد که در صورت مواجهه با خطرات شما را مضطرب یا نگران نکند.
محدوده زمانی یا تایم فریم معاملات سومین شاخصه ای است که باید تریدر با آن آشنایی داشته باشد. تایم فریم ها توسط معامله گران انتخاب می شوند. شناخت مفاهیم ترید و معامله بسیار امر مهمی است و باید با آن ها آشنایی داشت ابزارهای تحلیل مسائلی هستند که هر معامله گر باید آنها را بداند و در زمان لازم از آن ها استفاده کند.
مشخص کردن تایم فریم
همان طور که گفته شد تایم فریم ها نقاط ورود و خروج به معاملات هستند. نقطه ورود مشخص می کند که چه بازه زمانی مناسب ورود دارایی و سرمایه گذاری است و اگر در این زمان سرمایه خود را وارد بازار کنید چه میزان سودی خواهید داشت. عملکرد نقطه خروج دقیقا بلعکس نقطه ورود است و در آن معامله گر تصمیم می گیرد که در چه زمانی به معاملات خود پایان دهد تا از ریسک های احتمالی جلوگیری کند. تعیین تایم فریم ها بر عهده تریدرها است و قابلیت شخصی سازی دارد، به این معنی که یک تریدر می تواند تعیین کند که در چه زمانی به بازار ورود داشته باشد و یا چه زمانی از آن خارج شود.
هر معامله گر برای تعیین تایم فریم ها عوامل مختلفی را مورد بررسی قرار می دهد. سطوح مقاومت و حمایت، نوسانات صعودی و نزولی بازار، پرایس اکشن ها، الگوهای نموداری و بسیاری از موارد دیگر در تصمیم گیری تریدرها برای مشخص کردن نقاط ورود و خروج موثر است.
کنترل معاملات
برای شرکت در یک معامله ارزی باید ابتدا هدف از شرکت در آن را مشخص کرد. پس از تعیین هدف معامله، تریدر باید بداند که تا چه میزان می تواند ریسک پذیر باشد و بعد از چه میزان ضرر معامله را بسته و متوقف کند. تعیین حد ضرر یک استراتژی ثمربخش است که از ضرر بیش از حد معامله گر جلوگیری می کند. ماندن در معامله ای که سرمایه را به نابودی می رساند تنها کار معامله گران غیرحرفهای و ناشی است چرا که یک تریدر حرفه ای در ابتدای شروع معامله حد ضرر یا استاپ لاس خود را مشخص می کند.
تعیین میزان ریسک
شروع معاملات سرمایه گذاری نیازمند تزریق سرمایه به بازار است. یک معامله گر قبل از شروع معاملات باید مشخص کند که قصد سرمایه گذاری چه مبلغی را دارد و کم شدن سرمایه یا زیان های احتمالی چه تاثیری بر روی او خواهد گذاشت. سطح ریسک پذیری که یک معامله گر مشخص می کند باید به اندازه معقولی باشد و ریسک پذیری زیاد نه تنها می تواند سود حاصل را به صفر برساند بلکه می تواند باعث از دست رفتن سرمایه اولیه نیز بشود.
آشنایی با مفاهیم و ابزارها
آشنایی با مفاهیم و ابزارهای معاملاتی می تواند کمک شایانی به یک معامله گر ارزهای دیجیتال بکند. طراحی یک سیستم معاملاتی مناسب نیازمند آشنایی با مفاهیمی چون تحلیل فاندامنتال و تکنیکال، پرایس اکشن، خطوط روند، خطوط حمایت و مقاومت و بسیاری از مفاهیم دیگر است که می تواند یک سیستم معاملاتی کارآمد و سودآور را برای معامله گر مشخص کند.
جمع بندی
ترید ارزهای دیجیتال و سرمایه گذاری در آنها امر مهمی است که به دلیل سودآوری مناسب بسیاری از افراد را به خود جذب کرده است. شرکت در معاملات این ارزها نیازمند استراتژی ها و تکنیک هایی است که مسیر معاملات را مشخص کند و تکیه بر شانس نمی تواند به موفقیت یک معامله گر در بازار ارزهای دیجیتال کمکی کند. داشتن یک سیستم معاملاتی مطلوب که قوانین یک معامله را برای تریدر مشخص کند یکی از عوامل مهم برای رسیدن به موفقیت در بازار سرمایه است. پس اگر شما نیز قصد ورود به این بازار را دارید پیش از هر چیز سیستم معاملاتی مناسب خودتان را پیدا و یا طراحی کنید تا به کسب سود برسید.