Warning: is_dir(): open_basedir restriction in effect. File(/home/excapital/domains/excapital.net/public_html/wp-content/plugins/wpdiscuz/themes/default) is not within the allowed path(s): (/www/wwwroot/excapital.net/:/tmp/) in /www/wwwroot/excapital.net/wp-content/plugins/wpdiscuz/forms/wpdFormAttr/Form.php on line 139
صرافی شبکه ای : خطرات استفاده و کاربردهای آن - اکس کپیتال
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on facebook

صرافی شبکه ای : خطرات استفاده و کاربردهای آن

صرافی شبکه ای

دسترسی سریع

بازار ارزهای دیجیتال و فعالیت در این زمینه در حال حاضر بسیار جذاب و پرطرفدار است، کاربران و سرمایه گذاران برای انجام معاملات و فعالیت در این بازار نیاز به صرافی دارند، اما کاربران برای حفظ سرمایه خود لازم است توجه کافی را به این امر داشته باشند زیرا ممکن است با انتخاب صرافی اشتباه همچون صرافی های شبکه ای یا تودرتو تمام سرمایه خود را از دست بدهند.

آیا به دنبال یک صرافی ایرانی با پشتیبانی بیش از 450 ارز دیجیتال و کارمزد نزدیک به صفر می گردی؟ ما به شما صرافی ایرانی اکس کپیتال را معرفی می کنیم. برای ثبت نام کافیست اینجا کلیک کنید.

قبل از توضیح در مورد صرافی های شبکه ای یا تودرتو ابتدا لازم است با تبادلات تودرتو یا (Nested) آشنا شوید و پس از آن صرافی های شبکه ای را مورد بررسی قرار می دهیم.

تبادلات تودرتو (Nested) چیست؟

صرافی شبکه ای

تبادلات تودرتو در واقع ایجاد یک حساب بین ارائه دهنده خدمات مالی و یک موسسه می باشد که از این حساب به عنوان یک پل برای ارائه خدمات به مشتریان استفاده می کند، برای درک بهتر این تبادلات به مثال زیر توجه کنید؛

بهترین مثال برای تبادلات تودرتو، بانک های کارگزار هستند، در نظر بگیرید می خواهید پول خود را از یک بانک به بانکی در کشور دیگر انتقال دهید، ممکن است بانک شما خود قادر به انجام این کار نباشد، اما برای ارائه خدمت به مشتری خود از یک بانک کارگزار جهت انتقال استفاده می کند و مشتری نیز می تواند پول خود را به بانک مورد نظر انتقال دهد.

صرافی شبکه ای یا تودرتو (Nested Exchange) چیست؟

صرافی شبکه ای

صرافی ای شبکه ای با نام صرافی فوری نیز شناخته می شود، برای شناخت این صرافی باید با فرایند آن آشنا شوید، در این صرافی ها فرایند بسیار ساده ای طی می شود و عملکرد آنها را می توان در دو مرحله بسیار آسان خلاصه کرد که عبارتند از:

  • ایجاد یک اکانت توسط یک نهاد یا شخص در صرافی قانونی (رگوله شده)
  • استفاده از اکانت تودرتو جهت ارائه خدمات به شخص ثالث

صرافی های شبکه ای غالبا دارای چندین اکانت یا حساب در صرافی های مختلف هستند، در برخی از این صرافی ها از مشتریان احراز هویت می شود و مدرک شناسایی دریافت می کنند و در برخی دیگر لزومی به ارائه مدرک شناسایی نمی باشد، همین امر باعث شده تا این صرافی ها گزینه ای بسیار مطلوب برای کلاهبرداران و باج گیران محسوب شود، همچنین در بعضی از صرافی های شبکه ای امکان معامله یا خرید و فروش ارزهای دیجیتال با پول نقد فراهم می باشد.

استفاده از صرافی شبکه ای چه خطراتی دارد؟

صرافی شبکه ای می تواند خطراتی را برای صرافی ها و فرد سرمایه گذار ایجاد کند که در مورد هر کدام به اختصار توضیح می دهیم.

خطرات صرافی شبکه ای

2 خطر صرافی شبکه ای برای صرافی های قانونی

صرافی های شبکه ای یا تودرتو برای صرافی های قانونی ممکن است مشکلاتی را ایجاد کنند که اصلی ترین آنها را می توان در دو مورد زیر خلاصه کرد؛

  1. به دلیل وجود واسطه عدم مشخص بودن فرد معامله گر و احتمال انجام پولشویی های بزرگ
  2. با توجه به پیشرفت و توسعه ارزهای دیجیتال امکان فعالیت بدون نظارت و فراهم شدن زمینه ای برای افتتاح حساب یک صرافی شبکه ای در صرافی های بزرگ ارزهای دیجیتال

4 خطر صرافی شبکه ای برای سرمایه گذار

صرافی شبکه ای علاوه بر اینکه ممکن است برای صرافی های متمرکز خطراتی را ایجاد کند، سرمایه کاربر یا سرمایه گذار را نیز در معرض آسیب قرار می دهد که اصلی ترین آنها شامل موارد زیر می باشد:

  1. امنیت کم سرمایه در مقایسه با صرافی های رگوله شده یا قانونی
  2. استفاده از سرمایه کاربر برای حمایت از فعالیت های غیر قانونی همچون تامین مالی تروریست ها بدون اطلاع او
  3. تعطیلی صرافی توسط مقامات نظارتی و از دست رفتن سرمایه
  4. پیگرد قانونی برای سرمایه گذار در صورت اطلاع از فعالیت غیر قانونی صرافی

چه تفاوتی بین صرافی غیر متمرکز و صرافی شبکه ای وجود دارد؟

صرافی شبکه ای

در صرافی های شبکه ای یا تودرتو فرایند احراز هویت بسیار ضعیف است یا اصلا انجام نمی شود، در صرافی های غیر متمرکز (DEX) نیز احراز هویت وجود ندارد، اما این تفاوت اصلی این دو صرافی نیست در واقع تفاوت آنها در نحوه برخورد آنها با تراکنش می باشد. که در زیر در عملکرد هریک به اختصار توضیح می دهیم:

صرافی غیرمتمرکز (DEX)

در این صرافی ها خریدار به فروشنده به طور مستقیم متصل می شود و در بعضی از موارد از استخر نقدینگی برای انجام تراکنش ها استفاده می شود، کاربران در صرافی غیر متمرکز خود کنترل وجه را برعهده دارند که مدیریت آنها توسط قراردادهای هوشمند در پشت صحنه انجام می شود.

صرافی شبکه ای یا تودرتو (Nested)

اما عملکرد صرافی های تو در تو همانطور که در بالا نیز گفته شد به این صورت است که برای ارائه خدمات از صرافی دیگر استفاده می شود، این صرافی دسترسی به سرمایه کاربر را دارند و کاربر نمی تواند سرمایه خود را کنترل کند.

صرافی شبکه ای

سوئکس (Suex)؛ صرافی شبکه ای

سوئکس یکی از صرافی های ارز دیجیتال است که در جمهوری چک ثبت و در خارج از روسیه فعالیت می کرد، این صرافی در شهریور ماه سال 1400 برابر با 21 سپتامبر 2021 توسط اداره کنترل دارایی های خارجی (OFAC) تحریم شد. نحوه عملکرد صرافی سوئکس به صورت زیر بوده است:

  • استفاده از صرافی بایننس و سایر صرافی های بزرگ برای بخش OTC و ایجاد صرافی شبکه ای
  • احراز هویت (KYC) بسیار ضعیف
  • انجام تبادلات نقدی حضوری برای کریپتوکارنسی ها (ارزهای دیجیتال)

مطابق با تحقیقات انجام شده این صرافی با کمک حملات و هک های باج افزار تعداد بسیار زیادی پولشویی از منابع مالی را انجام داده است؛ با مشخص شدن این امر غیر فعال شدن چندین حساب مرتبط با این صرافی توسط صرافی بایننس انجام گرفت، همچنین 30 کیف پول بیت کوین، تتر و اتریوم توسط OFAC در لیست سیاه جای گرفت.

6 نشانه برای شناخت صرافی های شبکه ای (Nested)

صرافی شبکه ای

صرافی های شبکه ای یا تودرتو فاقد علائمی هستند که بتوان واقعیت این صرافی ها را مشخص کند، اما برای محافظت از سرمایه خود می توانید به نشانه ها و ویژگی هایی که گفته می شود برای شناخت صرافی های شبکه ای از دیگر صرافی ها دقت کنید. این موارد شامل:

  1. عدم فرایند احراز هویت و ضد پولشویی و یا KYC ضعیف
  2. ثبت نام فوری و بدون محدودیت
  3. عدم وضوح رابط کاربری برای نشان دادن مکان معاملات توکن ها
  4. عدم بیانیه روشن برای تسهیل معاملات در صرافی (صرافی های قانونی انجام معاملات توسط پلتفرم به طور مستقیم را نشان می دهد)
  5. ارائه نرخ های مختلف برای انتخاب کاربر
  6. یکی از راه هایی که می تواند شما را در شناخت این صرافی ها کمک کند، پیگیری انتقال توکن در مرورگرهای بلاکچینی می باشد، چنانچه وجه از یک کیف پول مرتبط با صرافی دیگر واریز شده باشد، می توان نتیجه گرفت که این صرافی شبکه ای یا تودرتو می باشد زیرا در این انتقال یک رابط وجود داشته است.

سخن پایانی

در این مقاله در مورد صرافی های شبکه ای یا تودرتو توضیحاتی داده شده و تا حد زیادی با آنها آشنا شدید در این صرافی ها معاملات توسط یک حساب رابط انجام می شود؛ بنابراین لازم است به این نکته توجه داشته باشید با اینکه مدت زمان فرایند احراز هویت یا KYC و ضد پولشویی اندکی زمان بر است اما شما از امنیت سرمایه خود اطمینان خواهید داشت، در نتیجه در انتخاب صرافی برای انجام معاملات خود دقت و توجه لازم و کافی را داشته باشید.

جدیدترین اخبار
دیدگاه خود را با تحلیلگران دیگر به اشتراک بگذارید
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده تمامی نظرات