صندوق های سرمایه گذاری یکی از راه های افزایش سرمایه و کسب درآمد بیشتر با ریسک کمتر هستند. این صندوق ها در بسیاری از بازارهای مالی فعالیت داشته و به سبب امکاناتی که به سرمایه گذاران ارائه می دهند طرفداران بسیاری دارند. ممکن است تاکنون به این موضوع فکر کرده باشید که نحوه عملکرد این صندوق ها به چه صورت است و چگونه حجم عظیمی از دارایی ها را مدیریت می کنند. در این مقاله قصد داریم تا به پاسخ این سوال و مفهوم AUM در بازارهای مالی بپردازیم، پس با ما همراه باشید.
AUM چیست؟
یکی از اصطلاحات متداول در بازارهای مالی AUM است. AUM کوتاه شده عبارت Asset Under Management به معنای دارایی های تحت مدیریت می باشد و به مجموعه ارزش کل دارایی هایی گفته می شود که یک صندوق سرمایه گذاری در اختیار داشته و آنها را مدیریت می کند. در واقع AUM مقدار دارایی مشتریان که در صندوق سرمایه گذاری یا موسسه مالی قرار دارد را نشان می دهد.
AUM در هر صندوق سرمایه گذاری و یا موسسه مالی به صورت متفاوتی محاسبه می شود و ممکن است شامل دارایی های مختلفی شود. صندوق های سرمایه گذاری بازار رمز ارزها نیز از این قاعده مستثنی نیستند و چندین رمز ارز در صندوق وجود دارند. مقدار AUM را می توان از طریق روش های مختلفی به دست آورد. این مقدار می تواند به دارایی های مدیریت شده همه مشتریان موسسه مالی اشاره داشته باشد و یا مقدار دارایی یک مشتری خاص را نشان دهد. در حقیقت AUM سرمایه ای است که مدیر صندوق می تواند برای انجام معاملات یک و یا همه مشتریان با توجه به اختیارات خود اداره کند.
مقدار AUM روزانه موسسات مالی در نوسان است و تغییرات زیادی دارد که نشان دهنده جریان ورود و خروج نقدینگی به یک صندوق و عملکرد دارایی های آن می باشد. در دارایی هایی که AUM بیشتری دارند معاملات آسان تر و سریعتر انجام می گیرد.
اهمیت AUM
AUM کاربردهای مختلفی در بازار های مالی دارد و از این رو حائز اهمیت است. صندوق های سرمایه گذاری یکی از راه های مناسب برای افرادی است که قصد سرمایه گذاری در بازارهای مالی را داشته اما دانش و اطلاعات کافی را درباره آن ندارند و با سپردن سرمایه خود به این صندوق ها، مدیریت آنها را به مدیران این صندوق ها سپرده تا سود به دست آورند. در این صندوق ها سرمایه های مختلفی از سرمایه گذاران متعدد در کنار یکدیگر جمع آوری شده و به سرمایه های بزرگتری تبدیل می شود، بدیهی است که این سرمایه کلان سود بزرگی نیز به همراه داشته باشد که تمام سرمایه گذاران بتوانند از آن استفاده نمایند. از این رو یک مدیریت صحیح می تواند باعث سوددهی بیشتر و بهتر صندوق و سرمایه ها شود. یکی از این کاربردها محاسبه کارمزدها و هزینه های مدیریت صندوق به صورت درصدی از AUM است.
نحوه محاسبه AUM
محاسبه AUM یک راه حل مشخص و جامع ندارد زیرا هر موسسه مالی از روش های خاصی برای مدیریت دارایی ها و کسب سود استفاده می کند. اما در ساده ترین حالت محاسبه AUM می توان مقدار مبالغ ورودی به صندوق را با یکدیگر جمع کرد، برای مثال اگر در یک صندوق سرمایه گذاری ۱۰ نفر سرمایه گذار، دارایی های خود را به مقدار برابر و یا مقادیر متفاوت واریز کنند، مقدار جمع کل این مقادیر برابر با AUM می باشد و سود حاصل نیز به نسبت مقدار سرمایه اولیه واریز می شود.
۳ عامل کاهش مقدار AUM
همانطور که گفته شد مقدار AUM متغیر است و ممکن است کم یا زیاد شود. کاهش مقدار AUM به عوامل متعددی بستگی دارد که عبارتند از:
- کاهش ارزش: ممکن است روند بازاری که در آن سرمایه گذاری شده به صورت نزولی تغییر پیدا کند، در این صورت مقدار AUM نیز کاهش می یابد.
- بسته شدن صندوق: در صورتی که صندوق فعالیت خود را متوقف کند و دیگر سرمایه ای به آن وارد نشود مقدار جریان سرمایه گذاری کمتر شده و در پی آن AUM نیز کم می شود.
- عملکرد مدیریت صندوق: با سرمایه گذاری های اشتباه نیز ممکن است مقدار سرمایه اولیه متحمل ضرر شده و کمتر شود که این کاهش مقدار سرمایه و عملکرد اشتباه تیم سرمایه گذار می تواند بر مقدار AUM موثر باشد.
جمع بندی
دارایی های تحت مدیریت در بازارهای مالی، مجموعه دارایی هایی است که یک صندوق سرمایه گذاری و یا موسسه مالی از طرف سرمایه گذاران خود اداره می کند. این دارایی ها در صندوق های مختلف انواع مختلفی دارند و ممکن است شامل هر دارایی ارزشمندی باشند. این مفهوم در وجوه مختلفی دارد، برای مثال در برخی از موسسات مالی AUM را شامل سپرده های بانکی و صندوق های سرمایه گذاری می دانند و در برخی دیگر AUM تنها صندوق هایی که مسئولیت آنها به مدیر صندوق واگذار شده است می باشد. دانستن مقدار AUM یک صندوق سرمایه گذاری بسیار حائز اهمیت است و اگر شما قصد سرمایه گذاری در آن را دارید باید پیش از هر چیز از مقدار AUM صندوق سرمایه گذاری آگاهی یابید.
موضوع های مهم تری هم هست ب نظرم
مرسی مفید بود.