Warning: is_dir(): open_basedir restriction in effect. File(/home/excapital/domains/excapital.net/public_html/wp-content/plugins/wpdiscuz/themes/default) is not within the allowed path(s): (/www/wwwroot/excapital.net/:/tmp/) in /www/wwwroot/excapital.net/wp-content/plugins/wpdiscuz/forms/wpdFormAttr/Form.php on line 139
قانون اسرار بانکی (BSA) چیست؟ - اکس کپیتال
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on facebook

قانون اسرار بانکی (BSA) چیست؟

قانون اسرار بانکی (BSA) چیست

دسترسی سریع

بانکداری سنتی و متمرکز از ابتدای آغاز کار خود تاکنون همواره با مشکلات متعددی مانند فسادهای مالی، پولشویی و دیگر جرائم مالی روبرو بوده است و این امر باعث نگرانی بسیاری از مشتریان این بانک ها و موسسات مالی شده است. به همین علت قوانین و ضوابط متعددی از سوی نهادهای مالی برای مبارزه با این جرایم وضع شده است. یکی از قوانینی که در این راستا بیان شده است، قانون اسرار بانکی و یا محرمانه بودن بانک است که در این مقاله از اکس کپیتال قصد داریم به آن بپردازیم. برای آشنایی بیشتر با این قانون و کاربرد آن در ادامه با ما همراه باشید.

قانون اسرار بانکی (BSA) چیست؟

قانون اسرار بانکی (BSA) چیست

قانون اسرار بانکی یا Bank Secrecy Act که به اختصار BSA نیز عنوان می شود قوانین و مقرراتی است که به منظور مقابله با پولشویی و دیگر جرایم مالی تصویب شده است. این قانون نخستین بار در سال ۱۹۷۰ و توسط کنگره ایالات متحده مطرح و تصویب شد. این قانون بانک ها و موسسات مالی را ملزم می کند تا برای مبارزه با جرایم مالی با دولت همکاری نمایند و اطمینان حاصل کنند که به تعهدات مربوط به این قانون عمل می کنند یا خیر.

BSA که با نام قانون گزارش دهی ارز و معاملات خارجی نیز شناخته می شود، در گام اول به جلوگیری از پولشویی می پردازد و بررسی می کند که بانک ها و موسسات مالی در راستای این هدف مورد استفاده قرار نگیرند. همچنین بررسی عدم حمایت از تروریسم، فرار مالیاتی و پوشش سایر جرایم مالی نیز از دیگر اهداف قانون اسرار بانکی است.

به موجب این قانون موسسات مالی و بانک ها  باید اسناد و مدارک مربوط به معاملات را ثبت و بایگانی کنند و در صورت نیاز آن را به FinCEN (شبکه انتظاماتی جرائم مالی زیر مجموعه وزارت دارایی ایالت متحده آمریکا) ارائه نمایند.

نحوه کار BSA به چه صورت است؟

قانون اسرار بانکی (BSA)

این قانون بیان می کند زمانی که مشتریان موسسات مالی و بانک ها مبالغ نقدی بیش از ۱۰۰۰۰ دلار را جابجا کنند شبکه انتظاماتی جرایم مالی می تواند از موسسه مالی مربوطه درخواست ارائه اسناد مربوط به تراکنش را داشته باشد. در این قانون تراکنش های با مبالغ زیر ۱۰۰۰۰ دلار نیازی به مستند سازی مدارک ندارند.

در این قانون بر اساس شرایط خدمات درآمد داخلی (IRS) هر کسب و کار باید فرم ۸۳۰۰ را برای شفاف سازی تراکنش های خود ارسال کند و در صورتی که مبلغ ارسال شده ده هزار دلار در یک تراکنش باشد این قانون در مورد او می تواند اجرا شود. هر کسب و کار باید تا پانزده روز پس از انجام معامله فرم ۸۳۰۰ را ارائه نماید. البته لازم به ذکر است برخی از ادارات دولتی، شرکت های مشخص شده، آژانس ها، صرافی ها و… از این قانون مستثنی هستند و استثنائاتی در این زمینه وجود دارد.

گزارش فعالیت مشکوک (SAR) چیست؟

قانون اسرار بانکی (BSA)

موسسات مالی و بانک ها می توانند هرگاه یک تراکنش مشکوک به پولشویی را مشاهده کردند، یک گزارش فعالیت مشکوک را ارسال کنند تا فعالیت حساب و گزارش های مربوط به آن بررسی شود. SAR در واقع یک روش برای هشدار به تنظیم کننده های دولتی و مجریان قانون است تا نظارت دقیق تری بر فعالیت حساب ها داشته باشند.

لازم به ذکر است SAR یک گزارش محرمانه است و حتی بدون اطلاع مشتری ارسال می شود. در قانون فدرال اعلام شده است که اطلاع رسانی به فردی که فعالیت مشکوک حساب او گزارش شده است ممنوع می باشد.

فرم 8300 چیست؟

برخی از مشاغل مانند گالری های هنری، شرکت های بیمه، نمایندگی های خودرو، لوازم خانگی و… که در یک تراکنش بیش از ده هزار دلار پول نقد یا در کمتر از ۲۴ ساعت طی چند تراکنش دریافت می کنند باید فرم 8300 را ارسال نمایند.

برنامه مطابقت با AML

قانون اسرار بانکی (BSA)

قانون اسرار بانکی یا BSA دارای یک برنامه مقابله با جرایم مالی (AML) است که موسسات مالی باید با آن انطباق لازم را داشته باشند. این برنامه شامل بخش های مختلفی است که در این بخش به آنها می پردازیم.

کنترل داخلی و سیستم

یک برنامه AML باید دارای یک رویه و خط مشی های مشخصی باشد تا کارمندان بتوانند به راحتی جرایم مالی را شناسایی و نظارت کنند.

مامور بررسی انطباق

هر موسسه مالی باید یک کارمند اصلی را برای نظارت بر اجرای برنامه و توسعه آن تعیین نماید. این مامور مسئولیت بررسی و نظارت بر انطباق برنامه AML با عملکرد موسسه، نظارت بر کنترل داخلی و تنظیم ممیزی ها است.

آموزش های BSA

در موسسات مالی و بانکداری، تمامی کارکنان باید آموزش های اولیه مورد انطباق BSA-AML را بگذرانند و کارمندان رده بالاتر باید به صورت پیشرفته تر آموزش داده شوند.

بررسی اثر بخشی AML

برنامه AML اجرایی به وسیله ممیزی های مستقل  و توسط افراد واجد شرایط به طور مداوم مورد بررسی قرار گیرد تا اثر بخشی آن کنترل شود.

کلام پایانی

قانون اسرار بانکی یا BSA  شرایط و ضوابطی است که در سال ۱۹۷۰ برای مبارزه با جرایم مالی و پولشویی و مقابله با مجرمان، خلافکاران و قاچاقچیان ایجاد شد. این قانون که باعث نظارت و کنترل بیشتر به فرایند ها و تراکنش های بانکی شد بیان می کند که گزارش تراکنش های تمامی حساب های بانکی باید ثبت و بایگانی شود و در صورت مشاهده هرگونه مورد مشکوک گزارش آن به FinCEN ارسال شود تا به طور دقیق تر مورد بررسی قرار گیرد.

جدیدترین اخبار
دیدگاه خود را با تحلیلگران دیگر به اشتراک بگذارید
اشتراک در
اطلاع از
guest
1 دیدگاه
قدیمی ترین
تازه‌ترین بیشترین واکنش نشان داده شده(آرا)
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده تمامی نظرات
ali
ali
1 سال قبل

از چه ارز هایی پشتیبانی میکنید تو صرافیتون؟