Warning: is_dir(): open_basedir restriction in effect. File(/home/excapital/domains/excapital.net/public_html/wp-content/plugins/wpdiscuz/themes/default) is not within the allowed path(s): (/www/wwwroot/excapital.net/:/tmp/) in /www/wwwroot/excapital.net/wp-content/plugins/wpdiscuz/forms/wpdFormAttr/Form.php on line 139
شاخص ترس و طمع در ارزهای دیجیتال چیست؟ - اکس کپیتال
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on facebook

شاخص ترس و طمع در ارزهای دیجیتال چیست؟

شاخص حرص و طمغ

دسترسی سریع

حرص و طمع دو شاخص مهم برای سنجش احساسات در بازار ارزهای دیجیتال هستند. احساسات عامل مهم و موثری بر تصمیم گیری معامله گران بازار های مالی مختلف است و بسیاری از آن‌ها رفتاری مبتنی بر احساسات دارند. ترس و طمع دو‌ مورد از اصلی ترین احساسات تریدرها می باشند و‌ همین اهمیت باعث شد تا CNN Money شاخص ترس و طمع را توسعه دهد.

در واقع شاخص ترس و طمع راهکاری برای سنجش نوسانات ارزش و قیمت ارزها در بازار ارزهای رمزنگاری شده در دوره های روزانه، هفتگی و ماهانه است. در این‌ مقاله با اکس کپیتال همراه باشید تا این شاخص مهم را مورد بررسی قرار دهیم.

منظور از شاخص ترس و طمع ارزهای دیجیتال

شاخص حرص و طمع

یک معامله گر و سرمایه گذار حرفه ای در هنگام خرید،‌ فروش و یا خروج از بازار ارزهای رمزنگاری شده همیشه به دنبال اطلاعات پایه  و حمایتی است. در این راستا نمودار ها و ابزارهایی وجود دارند که باید به آن ها توجه کرد. یکی از این ابزارها شاخص حرص و طمع است.

شاخص ترس و طمع ابزاری برای اندازه گیری احساسات سرمایه گذاران نسبت به بازار است. این شاخص روند صعودی و یا نزولی بودن بازار را مشخص می کند و بر اساس دو احساس اصلی معامله گران یعنی ترس و طمع ساخته شده است.  این شاخص مجموعه ای از گرایشات و شاخص های مختلف در بازار را تجزیه و تحلیل می کند و در نتیجه مشخص می کند که شرکت کنندگان بازار می ترسند و یا احساس حرص و طمع می کنند.

شاخص حرص و طمع با اعداد بین ۰ الی ۱۰۰ نمایش داده می شود که فاصله بین این اعداد به ۵ بخش تقسیم می شود. عدد صفر در این شاخص نشان دهنده ترس شدید معامله گران است و عدد ۱۰۰ در آن طمع شدید آن ها را نشان می دهد. نمره ۵۰ در شاخص حرص و طمع یک وضعیت خنثی در بازار را نشان می دهد. اگر معامله گران در بازار حریص باشند امکان افزایش ارزش افزوده و فومو یا ترس از دست دادن باعث می شود سرمایه گذاران ارز بیشتری خریداری کنند و به دلیل افزایش تقاضا برای ارز یک حباب قیمت به وجود می آید.

شاخص ترس و طمع چگونه کار می کند؟

شاخص ترس و طمع

مبنای شاخص ترس و طمع بر اساس این نظریه است که ترس بیش از حد قادر است قیمت ها را تا حد چشمگیری پایین تر از قیمت واقعی برساند و از طرفی حرص زیاد هم می تواند قیمتی بالاتر از قیمت واقعی را تعیین کند و هر یک از این دو می توانند یک حباب مثبت و یا منفی از قیمت ها را ایجاد کنند. برای تعیین شاخص حرص و طمع برای ارزش بازار، از منابع مختلفی استفاده می شود که در بخش زیر به توضیح آن ها خواهیم پرداخت.

نوسانات بازار

نوسانات بازار ارزهای دیجیتال نقش ۲۵ درصدی در تعیین شاخص ترس و طمع دارند. در این فاکتور نوسانات فعلی بازار و بیشترین نوسان در نظر گرفته می شود. افزایش غیر معقول نوسان ها در بازار نشانه ترس زیاد معامله گران است.

حجم بازار

۲۵ درصد دیگر از داده های مربوط به شاخص ترس و طمع به حجم فعلی بازار که قدرت را مشخص می کند است. مقادیر حجم موجود در بازار در ۳۰ و ۹۰ روز گذشته محاسبه، تجزیه و تحلیل می شوند. اگر این مقدار در یک روز رشدی بیش از حد معمول داشته باشد و حجم بالایی از خرید مشاهده شود، نشان دهنده حرص زیاد سرمایه گذاران در بازار است.

پوشش رسانه ای

رسانه ها نقش بسیار مهمی در تعیین شاخص ترس و طمع ایفا می کنند و ۱۵ درصد از اطلاعات این شاخص از این منبع جمع آوری می شود. بازخوردهای متفاوت افراد ، پست ها و هشتگ هایی که در شبکه های اجتماعی مانند توییتر و ردیت منتشر می شود عامل مهمی در تعیین این فاکتور هستند. هنگامی که هشتگ و پست های مربوط به یک خبر ترند شده و زیاد شوند باعث ایجاد حس کنجکاوی، دیده شدن و در نتیجه علاقه افراد به یک ارز می شود که حرص و طمع خریداران را به دنبال خواهد داشت.

fear and greed

نظرسنجی ها

توسعه دهندگان اندیکاتور ترس و طمع با برگزاری نظرسنجی های هفتگی و قرار دادن آنها در اختیار معامله گران و سرمایه گذاران روند بازار را مورد بررسی و تحلیل قرار می دهند و در نتیجه ۱۵ درصد از داده های شاخص ترس و طمع را از این راه به دست می آورند. نظرسنجی ها یک آمار و تصویر کلی از احساسات سرمایه گذاران را در اختیار محاسبه کنندگان شاخص حرص و طمع قرار می دهد.

دامیننس

دامیننس به معنای تسلط بر بازار ارزهای دیجیتال است. افزایش درصد دامیننس یک کوین، نشان دهنده میزان قدرت  و سهم آن در بازار است و در حال حاضر بیت کوین بالاترین دامیننس را در بین کوین های دیگر دارد. افزایش دامیننس بیت کوین نشان دهنده ترس و کاهش معاملات آلت کوین ها در بازار است و از طرف دیگر حرص و طمع برای سرمایه گذاری بر روی آلت کوین ها تسلط بیت کوین را تا حدی کاهش می دهد. ۱۰ درصد از اطلاعات برای تعیین شاخص ترس و طمع در بازار از طریق تسلط به دست می آید.

روندها

روندهای صعودی و نزولی در بازار یکی از عوامل تعیین کننده شاخص ترس و طمع هستند (۱۰ درصد). روند های صعودی و نزولی ارزها نشان دهنده میزان ترس و طمع معامله گران در بازار رمز ارزها هستند.

جمع بندی

شاخص ترس و طمع یکی از ابزارهای تحلیل و بررسی بازار ارزهای دیجیتال است. از این شاخص می توان در تحلیل دوره های کوتاه مدت و میان مدت ارزهای رمزنگاری شده استفاده کرد. در روند صعودی و یا نزولی بازار می توان چرخه های حرص و طمع را به خوبی بررسی کرد. این شاخص با استفاده از عوامل مختلفی مانند روندها، رسانه ها، نظرسنجی ها و… به دست می آید و روشی ساده و آسان برای جمع آوری طیف گسترده ای از اطلاعات مربوط به احساسات معامله گران در بازار است. البته برای موفقیت بیشتر در ارزهای دیجیتال باید از ابزارهای دیگر نیز برای تحلیل استفاده کرد.

جدیدترین اخبار
دیدگاه خود را با تحلیلگران دیگر به اشتراک بگذارید
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده تمامی نظرات