Warning: is_dir(): open_basedir restriction in effect. File(/home/excapital/domains/excapital.net/public_html/wp-content/plugins/wpdiscuz/themes/default) is not within the allowed path(s): (/www/wwwroot/excapital.net/:/tmp/) in /www/wwwroot/excapital.net/wp-content/plugins/wpdiscuz/forms/wpdFormAttr/Form.php on line 139
اسلیپیج (Slippage) یا لغزش در بازارهای مالی چیست و چه کاربردی دارد؟ - اکس کپیتال
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on facebook

اسلیپیج (Slippage) یا لغزش در بازارهای مالی چیست و چه کاربردی دارد؟

Slippage

دسترسی سریع

بازارهای مالی از جمله بازار ارزهای دیجیتال دارای مفاهیم و اصطلاحات گسترده ای هستند که برای فعالیت و سرمایه گذاری سودمند و مفید در این بازار باید با آنها آشنایی داشت. یکی از مفاهیم مورد استفاده در بازار رمز ارزها اسلیپیج است که با وجود کاربرد فراوان در این بازار، همچنان برای برخی از معامله گران ارز دیجیتال ناشناخته است و با آن آشنایی ندارند.  در این مقاله وب سایت اکس کپیتال به معرفی اسلیپیج، کاربرد آن و ریسک هایی که معمولا متعاقب آن وجود دارد خواهیم پرداخت. پس پیشنهاد می کنیم تا انتها با ما همراه باشید.

اسلیپیج چیست؟

slippage

اسلیپیج معمولا در صرافی های ارز دیجیتال اتفاق می افتد و هنگامی می توان گفت اسلیپیج رخ داده که معامله گر، معامله را با قیمتی بیشتر یا کمتر از قیمت درخواستی خود انجام دهد. این تفاوت قیمت ناشی از تاخیر در زمان ثبت سفارش و انجام آن است که نتیجه ی عدم وجود نقدینگی لازم برای سفارش و یا نوسانات بازار است.

به دلیل نوسان دائمی بازار رمز ارزها و برخی موارد دیگر، اسلیپیج یک امر متداول در این بازار است و در بازارهایی که نقدینگی کمتر باشد بیشتر رخ‌ خواهد داد. برای درک بهتر این موضوع فرض کنید قصد خرید ۱۰۰۰۰ دلار ارز دیجیتال دارید اما بازار مورد نظر شما نقدینگی کافی برای انجام سفارش شما را ندارد‌ به همین علت باید سفارش فروش بعد که با قیمتی بیشتر از مبلغ درخواستی شما است را قبول کنید تا میانگین خرید بیشتر از ۱۰۰۰۰ دلار شده و سفارش مورد نظر انجام شود.

به بیانی دیگر می توان گفت هنگامی که سفارشی ایجاد شود، صرافی به صورت خودکار آن را با لیمیت اوردر های فعلی در اوردر بوک تطبیق می دهد و دفتر سفارش نیز سفارش را با سفارش دیگری که نزدیک ترین قیمت را به سفارش دارد انطباق می دهد.

در صورتی که با حجم درخواستی، معامله نزدیکی وجود نداره باشد قیمت افرایش خواهد یافت و سفارش با قیمت دیگری انجام می شود.

اسلیپیج بیشتر در بازارسازهای خودکار (AMM) و یا صرافی های غیر متمرکز (DEX) رخ می دهد و معمولا معامله گر را به انجام معامله با قیمتی بیش از  قیمت مورد نظر خود انجام دهد.

اسلیپیج در صرافی ها

اسلیپیج

در معاملاتی که‌ در صرافی ها انجام می شوند قیمت و میزان عرضه و تقاضا با یکدیگر ارتباط نزدیکی دارند. علاوه بر قیمت، عوامل دیگری نیز هستند که بر میزان عرضه و تقاضا تاثیر گذار هستند و باید در هنگام معامله به آنها دقت نمود. میزان نقدینگی، حجم معاملات و انواع سفارشات برخی از این عوامل هستند که ممکن‌ است باعث اسلیپیج شوند.

صرافی های متمرکز برای ثبت سفارشات، اوردر بوک دارند که در بعضی موارد باعث ایجاد اختلاف بین بالاترین قیمت سفارش و پایین ترین قیمت (Bid , Ask) می شود. نام دیگر این اختلاف Spread است. در بازارهای با میزان نقدشوندگی پایین، به دلیل محدودیت های اوردر بوک ممکن است اسلیپیج رخ دهد.

محدودیت اوردر بوک که به معنی عمق کم آن است بر مبنای بالاترین قیمت پیشنهادی و کمترین قیمت پیشنهادی تعیین می شود و هر چه آیت عنق بیشتر باشد، باید سفارشات بازار بیشتر باشد تا قیمت تغییر کند. در صورتی که حجم پایین‌ترین و بالاترین قیمت پیشنهادی ناکافی باشد، باید سفارشات هایی که سفارش انشعابی نامیده می شوند در قیمت های مختلف وجود داشته باشند که این سفارش را تکمیل نمایند.

نوسانات قیمت در بازار ارزهای دیجیتال بیشتر از بازارهای سنتی است اما نقش عمق در این بازار از بازارهای سنتی کمرنگ تر است و ممکن است اسلیپیج زیاد رخ دهد.

اسلیپیج در صرافی های غیرمتمرکز به سبب استفاده از استخرهای نقدینگی و تغییرات مربوط به نقدینگی بیشتر اتفاق می افتد و در وضعیتی که این نقدینگی کم باشد اسلیپیج بالاتری رخ خواهد داد.

اسلیپیج سودمند

slippage

در بخش های قبل به مفهوم اسلیپیج و کاربرد آن در بازار رمز ارزها اشاره کردیم. اما نکته ای که باید به آن توجه کنید این است که ممکن است اسلیپیج گاهی قیمت نهایی را بالاتر از قیمت پیشنهادی شما برساند اما در برخی مواقع نیز ممکن است اسلیپیج مثبت اتفاق بیافتد و قیمت نهایی از قیمتی که در موقع ثبت سفارش تعیین کرده اید کمتر باشد و با قیمت پایین تر سفارش خود را خریداری کنید.

محدوده اسلیپیج چیست؟

در برخی صرافی ها می توان مقدار اسلیپیج را به صورت دستی وارد کرد تا مقدار قیمت نهایی تفاوت زیادی با قیمت مدنظر معامله گر نداشته باشد. در این صرافی ها با وارد کردن مقدار تلرانس اسلیپیج معامله تنها زمانی انجام می گیرد که قیمت در محدوده اسلیپیج باشد. در هنگام انتخاب محدوده اسلیپیج باید توجه داشت که بسیار بزرگ یا بسیار کوچک نباشد. زیرا محدوده کوچک اسلیپیج زمان انجام سفارش را طولانی و یا در صورت عدم یافتن و مطابقت با سفارش دیگری لغو خواهد کرد.

در صورتی که محدوده اسلیپیج بسیار زیاد باشد امکان فرانت ران (Front run) توسط تریدرهای دیگر وجود دارد.

چگونه احتمال اسلیپیج را کمتر کنیم؟

اسلیپیج

در بازارهای پر نوسان اسلیپیج بخش جدانشدنی ترید است که معامله گر باید آن را در نظر داشته باشد زیرا در بسیاری از معاملات رخ خواهد داد. اما روش های مختلفی هستند که احتمال این امر را تا حدی کاهش می دهند که عبارتند از:

– انتخاب محدوده اسلیپیج مناسب: حجم معاملات سرمایه گذاری مورد نظر خود را بررسی نمایید و برای کاهش ریسک اسلیپیج معاملات خود را هنگامی انجام دهید که نوسان کمتری مشاهده می شود.

– تقسیم‌ سفارش: در صورتی که سفارش شما از حجم معاملات انجام شده پیشین بزرگ تر بود، آن را به بخش های کوچکتر تقسیم‌ نمایید و سفارش هایی کوچک‌تر با قیمت های مختلف ثبت کنید تا ریسک اسلیپیج کاهش یابد.

– کارمزدها: کارمزد انجام معاملات در هر پلتفرم را پیش از انجام معامله در نظر داشته باشید. برخی از صرافی ها کارمزدی بالایی را در ازای پردازش تراکنش ها دریافت می نمایند. شما می توانید از صرافی اکس کپیتال با کارمزد صفر درصد برای انجام معاملات خود در بستری امن استفاده نمایید.

– لیمیت اوردرها: می توان با استفاده از لیمیت اوردر ها سرمایه گذاری را با قیمت دلخواه انجام داد بدون اینکه اسلیپیج صورت گیرد.

جدیدترین اخبار
دیدگاه خود را با تحلیلگران دیگر به اشتراک بگذارید
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده تمامی نظرات