Warning: is_dir(): open_basedir restriction in effect. File(/home/excapital/domains/excapital.net/public_html/wp-content/plugins/wpdiscuz/themes/default) is not within the allowed path(s): (/www/wwwroot/excapital.net/:/tmp/) in /www/wwwroot/excapital.net/wp-content/plugins/wpdiscuz/forms/wpdFormAttr/Form.php on line 139
کسب سود بیشتر در رمز ارزها با کشت سود (Yield Farming) - اکس کپیتال
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on facebook

کسب سود بیشتر در رمز ارزها با کشت سود (Yield Farming)

ییلد فارمینگ

دسترسی سریع

ییلد فارمینگ یا کشت سود یکی از مفاهیم نسبتا جدید و جذاب در حوزه امور مالی غیر متمرکز است. در این فرایند کاربران با تامین نقدینگی پروتکل های دیفای و دادن وام سرمایه از طریق قراردادهای هوشمند پاداش دریافت می کنند و می توانند با استفاده از رمز ارزهای خود سود بیشتری کسب کنند. سرمایه گذاران کشت سود از استراتژی های مختلفی برای کسب درآمد بیشتر از این راه استفاده می کنند و به طور مداوم در بین بازارهای مالی در حال جابجایی هستند تا بتوانند حداکثر سود را کسب کنند. در ادامه با ما همراه باشید تا با فرایند کشت سود و نحوه مشارکت در آن و کسب درآمد بیشتر آشنا شوید.

کشت سود (Yield Farming) چیست؟

کشت سود دیفای

کشت سود (Yield Farming) که گاها با نام استخراج نقدینگی نیز شناخته می شود روشی برای کسب درآمد منفعل از رمز ارزها است. در این روش که یکی از جذابترین راه های دریافت پاداش از ارزهای دیجیتال است از پروتکل های نقدینگی استفاده می شود. ییلد فارمینگ به تمام فعالان حوزه امور مالی غیرمتمرکز (DeFi) و ارز دیجیتال این امکان را می دهد تا با استفاده از لگوی پول (Money Lego) یا پلتفرم های ارائه دهنده فارمینگ بتوانند با استفاده از رمز ارزهای خود کسب درآمد کنند.

کشت سود و استیکینگ در برخی از موارد عملکردی مشابه یکدیگر دارند اما این دو با هم متفاوت اند و نباید آنها را یکسان تلقی کرد. در کشت سود افراد به عنوان تامین کننده نقدینگی استخر فعالیت دارند که با تزریق دارایی های خود به استخرهای نقدینگی به تامین سرمایه این استخرها کمک می کنند و در ازای این کار توکن LP را به عنوان پاداش دریافت می کنند. کاربران می توانند توکن های LP را در پلتفرم سپرده گذاری کرده و پاداش کشت سود خود را نیز دریافت کنند. در واقع توکن LP دارایی توکنیزه شده افراد است که می توانند در مدت زمان قفل بودن سرمایه از آن استفاده کنند.

مفهوم کشت سود نخستین بار توسط پروژه کامپوند ارائه شد و به کاربرانی که توکن ها را در پلتفرم کامپوند خریداری و مبادله می کردند توکن COMP  به عنوان پاداش پرداخت می شد. البته این به این معنی نیست که پروژه کامپوند ییلد فارمینگ را ابداع کرده است. مقدار سودهای پرداختی در ییلد فارمینگ به طور معمول زیاد است و به عنوان انگیزه برای کاربران به منظور تامین نقدینگی در پروتکل امور مالی غیرمتمرکز عمل می کند.

ییلد فارمینگ به چه صورت است ؟

نحوه ییلد فارمینگ

فرایند کشت سود معمولا با توکن های ساخته شده با استاندارد ERC-20 شبکه اتریوم انجام می شود و پاداش ها نیز به توکن هایی که با همین استاندارد ساخته شده اند پرداخت می شود. لازم به ذکر است پس از معرفی استاندارد BEP-20 شبکه بایننس اسمارت چین برخی پلتفرم های ساخته شده بر روی این بلاک چین از این استاندارد توکن پشتیبانی می کنند و در برخی موارد نیز پرداخت ها با استیبل کوین در این پلتفرم ها انجام می شود.

در ییلد فارمینگ سرمایه گذاران سرمایه خود را در استخر واریز می کنند. این استخر نقدینگی بازاری ایجاد می کند که کاربران می توانند در آن به دیگران وام داده و یا با پرداخت وثیقه وام دریافت کنند و توکن های خود را با دیگر توکن های استخر مبادله کنند. استفاده از خدمات ییلد فارمینگ نیازمند پرداخت هزینه هایی است که این هزینه ها بین تامین کنندگان نقدینگی تقسیم می شود.

انواع روش های ییلد فارمینگ

روش های ییلد فارمینگ

شرکت در کشت سود و کسب درآمد از این فرایند با استفاده از سه روش امکان پذیر است که عبارتند از:

مارکت پول: در این روش دارندگان ارزهای دیجیتال مختلف می توانند با وام دادم رمز ارزهای خود در پلتفرم های ارائه دهنده ییلد فارمینگ سود کسب کنند. همچنین هر پلتفرم نرخ سود متفاوتی دارد که کاربران می توانند تصمیم بگیرند در کدام یک از پلتفرم ها ارزهای دیجیتال خود را وام دهند.

استخر نقدینگی: استخرهای نقدینگی قراردادهای هوشمندی هستند که کاربران می توانند با تامین نقدینگی در آنها به درآمد برسند. پاداش حاصل از استخرهای نقدینگی از طریق کارمزدی که کاربران در معاملات خود پرداخت می کنند و یا کارمزد سیستم های وام دهی تامین شود. نرخ پاداش در استخر نقدینگی هر پلتفرم ممکن است با پلتفرم دیگر متفاوت باشد  به همین دلیل برخی از سرمایه گذاران به طور مدام در حال جابجایی بین پلتفرم های مختلف هستند.

سیستم تشویقی: در فارمینگ رمز ارزها امکان بازگشت سرمایه از طریق پروتکل تشویقی وجود دارد. در برخی پلتفرم ها کاربران در ازای تامین نقدینگی توکن آن پلتفرم را به عنوان پاداش دریافت می کنند که می توانند آنها را مبادله کرده و یا استیک کنند و از سپرده گذاری آن سود کسب کنند.

امنیت ییلد فارمینگ به چه صورت است؟

یکی از سوالات متداول کاربران درباره ییلد فارمینگ این است که آیا ییلد فارمینگ کلاهبرداری است یا خیر؟ برخی از پروژه های ییلد فارمینگ مدعی سود بالایی برای کاربران خود هستند که همین امر باعث ایجاد شبهاتی در مورد کلاهبرداری بودن این پروژه ها ایجاد شود. اما دلیل این سود بالا در پروژه های ییلد فارمینگ چیست؟ در پلتفرم های ییلد فارمینگ توکن های حاکمیتی مربوط به این پلتفرم ها به منزله سهام عمل می کنند و بخشی از درآمد آتی پلتفرم را به کاربران بعنوان سود می دهند.  به همین علت برخی پروتکل ها بیش از پنجاه درصد سهام خود را به ارزش بالایی به تامین کنندگان نقدینگی پلتفرم می دهند و این سود بالا در این پلتفرم ها کاملا طبیعی است.

کشت سود

نحوه محاسبه سود در ییلد فارمینگ

در بسیاری از پلتفرم های ارائه دهنده ییلد فارمینگ بازده تخمینی ییلد فارمینگ به صورت سالانه محاسبه و پرداخت می شود. APR (نرخ درصد سالیانه)، APY (نرخ درصد سود سالیانه) دو معیار رایج برای محاسبه سود در پلتفرم های ییلد فارمینگ است. البته در نظر داشته باشید در هر پلتفرم ممکن است روش متفاوتی برای محاسبه سود وجود داشته باشد.

محدودیت های بر سر راه ییلد فارمینگ

استفاده و مشارکت در ییلد فارمینگ کار چندان ساده ای نیست و باید با شیوه شرکت در ییلدفارمینگ آشنایی داشت. در ییلد فارمینگ کاربران با تجربه و دارای دانش کافی در این حوزه شانس بیشتری برای کسب سود بیشتر خواهند داشت. یکی دیگر از محدودیت های ییلد فارمینگ توکن مورد استفاده در این پلتفرم هاست که توکن هایی بی ثبات هستند. در این پلتفرم های از توکن های در حال رشد برای پرداخت پاداش ها استفاده می شود که ممکن است نوسانات بسیاری داشته باشند.

همچنین در ابتدای فارمینگ فشار برای فروش توکن پاداش بالاست که این کار باعث کاهش APY یا درصد سود سالیانه می شود. علاوه بر این در این پلتفرم ها ریسک ضرر و ریزش قیمت نیز وجود دارد و ممکن است ایجاد یک باگ نرم افزاری در بازار ساز خودکار باعث اختلال در سیستم، هک و سرقت از آن شود.

پلتفرم های ارائه دهنده ییلد فارمینگ

کامپوند: در پلتفرم کامپوند امکان وام دهی و وام گیری برای کاربران فراهم شده است و در این پلتفرم الگوریتمی افراد با انتقال دارایی های خود به استخرهای نقدینگی می توانند پاداش کسب کنند. در کامپوند سود ییلد فارمینگ بر اساس عرضه و تقاضا محاسبه می شود.

آوه: پلتفرم آوه یکی دیگر از پلتفرم های ارائه دهنده سرویس های وام است که نرخ بهره در آن بر طبق شرایط بازار و به صورت الگوریتمی تنظیم می گردد. در این پلتفرم وام دهندگان توکن AAVE  را در ازای وثیقه پرداخت شده دریافت می کنند و نکته جالب در مورد این توکن ها این است که پس از واریز سوددهی خود را آغاز می کنند.

سینتتیکس: در این پلتفرم کاربران می توانند با وثیقه گذاشتن SNX  یا ETH دارایی مصنوعی تولید نمایند. دارایی مصنوعی در این پلتفرم می تواند هر چیزی که ارزش مالی دارد باشد.

میکر: در این پلتفرم از توکن DAI  برای تامین نقدینگی پلتفرم استفاده می شود. در میکر کاربران می توانند صندوق خود را ایجاد کرده و استیبل کوین ها را به عنوان وثیقه ارائه دهند و توکن DAI  را به عنوان پاداش دریافت نمایند. این توکن را می توان پس از دریافت خرید و فروش و یا استیک کرد.

برخی دیگر از پلتفرم های ارائه دهنده ییلد فارمینگ عبارتند از: یونی سواپ، بالانسر، یرن فایننس، کرو فایننس و صرافی بایننس که بسته به انتخاب خود می توانید در هر یک از این پلتفرم ها آغاز به کار کنید. توجه داشته باشید تا زمانی که تجربه و دانش کافی را در زمینه کشت سود کسب نکرده اید از مشارکت در آن اجتناب کنید چرا که ممکن است عملکرد عکس داشته و باعث ضرر شما شود.

جدیدترین اخبار
دیدگاه خود را با تحلیلگران دیگر به اشتراک بگذارید
اشتراک در
اطلاع از
guest
1 دیدگاه
قدیمی ترین
تازه‌ترین بیشترین واکنش نشان داده شده(آرا)
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده تمامی نظرات
رضا
رضا
1 سال قبل

جالب بود ممنون