امروزه فناوری به سرعت در حال پیشرفت و حرکت به سوی تمرکز زدایی است. پس از معرفی نسل سوم اینترنت یعنی وب 3.0 غیر متمرکز سازی اینترنت و دستیابی به آن یکی از مهمترین اهداف توسعه دهندگان و متخصصین است و در این راستا شبکه های بسیاری ایجاد شده اند که هر یک به دنبال ارائه اینترنتی امن و سریع هستند. شبکه سینتروپی (Syntropy Network) یکی از شبکه های غیر متمرکز فعال است که راهکارهایی نوین برای حل مشکلات اینترنت فعلی (web 2.0) ارائه می دهد و توکن اختصاصی خود را دارد. در ادامه با ما همراه باشید تا با شبکه سینتروپی و نحوه عملکرد آن آشنا شده و توکن این شبکه را بهتر بشناسید.
شبکه سینتروپی چیست؟
شبکه سینتروپی، پلتفرمی متن باز و غیر متمرکز است که با هدف توزیع عادلانه اینترنت، حفظ حریم خصوصی افراد و ارائه نسل جدیدی از فناوری ارتباطی در سال 2017 آغاز به کار کرد. این شبکه با تبدیل اینترنت عمومی به نسل جدیدی از اینترنت که از امنیت و حریم خصوصی بالاتری برخوردار است سعی در از بین بردن واسطه ها و اشخاص ثالث و بهبود کارایی اینترنت و کاهش هزینه های آن دارد.
در این شبکه نودها می توانند پهنای باند خود را با دیگران به اشتراک گذاشته در بستری امن و رمزنگاری شده و با استفاده از مدل اقتصادی این پروژه که NOIA نام دارد به تبادل داده ها و اطلاعات بپردازند.
اهداف پروژه سینتروپی
دسترسی آسان: دسترسی عادلانه، آسان و امن به اینترنت یکی از اهداف مهم سینتروپی است. به دلیل فناوری رمزنگاری داخلی این شبکه کاربران این شبکه پس از اتصال به آن دسترسی مطمئن تری به اینترنت دارند.
توسعه DAPP ها: شبکه سینتروپی مانند شبکه اتریوم زیرساختی مناسب برای توسعه برنامه های غیر متمرکز است و توسعه دهندگان می توانند از این شبکه برای ساخت و ارائه اپلیکیشن های خود استفاده نمایند.
پلتفرم سینتروپی: پلتفرم اینتروپی یکی از برنامه های ساخته شده بر روی شبکه سینتروپی است که هدف آن همکاری با نهاد ها و شرکت های بزرگ است.
نحوه کار شبکه سینروپی
شبکه سینتروپی با بهره مندی از پروتکل مسیریابی غیرمتمرکز خودگردان (Decentralized Autonomous Routing Protocol یا به اختصار DARP) امکان مسیر یابی هوشمند ترافیک اینترنت را فراهم می کند. همچنین در این شبکه صدها نود با عملکرد بالا فعالیت دارند که فعالیت DARP را در هر شبکه ابری و در مقیاس جهانی امکان پذیر می کند. این نودها در ازای فعالیت در شبکه، ارسال ترافیک و تامین امنیت آن توکن NOIA دریافت می کنند.
نودهای DARP به صورت پیوسته اطلاعات مدت زمان تاخیر شبکه را با یکدیگر به اشتراک می گذارند و یک لایه هوشمند جهانی را برای مسیرهای اینترنت مهیا می کنند. شبکه سینتروپی یک اینترنت رایگان و بدون هیچ واسطه و نیاز به اعتماد را که به صورت سراسری رمزنگاری شده است به کاربران خود ارائه می کند و هر شخص در این شبکه می تواند با استفاده از زیرساخت های سینتروپی برای خود شبکه ای جدید ایجاد کند.
الگوریتم اجماع در سینتروپی مکانیسم گواه اثبات سهام نود نامزد شده یا NPOS نام دارد که در آن نودها می توانند با مشارکت در شبکه به عنوان تایید کننده نامزد شوند. برای شرکت در این فرایند ابتدا نودها باید توکن های NOIA در شبکه سپرده گذاری کنند.
تیم توسعه دهنده سینتروپی
تیم توسعه دهنده سینتروپی از افراد متخصص و حاذقی در زمینه فناوری اینترنت و ارتباطات تشکیل شده است. بنیانگذاران سینتروپی پوویلاوسکاس، ویلیام نورتون و سیماناویسیوس هستند و تیم اجرایی این پروژه متشکل از دام پوویلاوسکاس، جوناس سیماناویسیوس و دومانتاس جاسکوناس است.
همکاری های سینتروپی
در فوریه سال 2021 تیم توسعه دهنده سینتروپی خبر همکاری خود را با شرکت الروند داد که هدف از این همکاری استفاده از نودهای الروند جهت بهبود سطح امنیت و عملکرد سینتروپی است. همچنین در ماه جولای 2022 خبر از همکاری این پروژه با اتریوم 2 منتشر شد که به واسطه این همکاری امکان اجرای نودهای اتریوم 2 در زیرساخت سینتروپی فراهم می شود و صرافی ها، تحلیلگران درون زنجیره ای، نودها و سایر اعضای شبکه می توانند یک ساختار پایدار را ایجاد نمایند.
از دیگر همکاری های این شبکه می تواند به همکاری با فایل کوین اشاره کرد که در سال 2021 شروع شد و در جریان آن نودهای فایل کوین می توانند زیرساخت های خود را با بهره مندی از شبکه سینتروپی توسعه داده و مدیریت و کنترل آن را بهبود بخشند.
رمز ارز شبکه سینتروپی چه نام دارد؟
توکن بومی و اختصاصی شبکه سینتروپی که در سال 2020 به بازار ارزهای دیجیتال عرضه شد نویا (NOIA) نام دارد که توکنی با استاندارد ERC-20 شبکه اتریوم است. عرضه کل این رمز ارز یک میلیارد واحد است که از این مقدار 513,843,344.67 واحد آن در بازار رمز ارزها در گردش است. اما این توکن در شبکه سینتروپی چه کاربردی دارد؟
توکن نویا کاربردهای بسیاری در شبکه سینتروپی دارد که از بین آنها می توان به پرداخت کارمزد معاملات، تغییر پیکر بندی شبکه و ذخیره آن، برقراری اتصال امن رمزنگاری شده در سراسر شبکه، هزینه خرید و فروش قرارداد پهنای باند، پرداخت GAS شبکه، مسیریابی داده ها، استیکینگ و پرداخت هزینه استفاده از پهنای باند اشاره کرد.
این توکن در صرافی های متعددی لیست شده است و نمی توان آن را در تمام صرافی ها پیدا کرد. یکی از صرافی های ارز دیجیتال که می توانید بدون هیچ محدودیتی و در کمترین زمان توکن نویا را از آن خریداری نمایید صرافی اکس کپیتال است که امکان خرید این توکن را در کمترین زمان و با کمترین کارمزد فراهم آورده است.
توکن نویا را در چه کیف پول هایی می توان ذخیره کرد؟
رمز ارز نویا توکنی با استاندارد ERC-20 است و می توان آن را در هر یک از کیف پول هایی که از این توکن ها پشتیبانی می کند نگهداری کرد. کیف پول متامسک و تراست والتدو کیف پول نرم افزاری امن و محبوب ارز دیجیتال هستند که می توانید توکن نویا را در آن ذخیره کنید. همچنین شما پس از خرید این توکن از صرافی اکس کپیتال می توانید این توکن را در کیف پول رمز ارزی اختصاصی خود در اکس کپیتال نگهداری کنید.